Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Biogradu na moru

Kolinda Grabar-Kitarović objasnila izjavu da pravosuđe treba slušati narod

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kolinda Grabar-Kitarović (Screenshot: UN TV) Galerija 1/3 >>
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objasnila je svoju izjavu od srijede da pravosuđe treba slušati narod.

"Mislim pod time na prvo članak 1. Ustava koji kaže da vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, a drugo da je zakonski regulirano da bilo koji građanin može podnijeti prijavu, a Državno odvjetništvo treba postupati sukladno prijavi", pojasnila je predsjednica.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica i Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV - 1 Malenica za Dnevnik Nove TV Što misli o nezapamćenom potezu ustavnih sudaca i ima li Vlada povjerenje u europske tužitelje? "Ne vidim u čemu je problem što je Frka-Petešić pisao DORH-u" Prosvjed u Zadru (Foto: screenshot Antifjaka) STUDENTI ODRŽALI PERFORMANS Prosvjed ispred zadarskog suda: Mladi u crnom poslali znakovitu poruku nakon puštanja osumnjičenih za silovanje

Komentirala je ponovo slučaj grupnog silovanja u Zadru.

"Ne ulazeći u detalje jer nemam detaljne informacije niti je to moj posao, zgrožena sam takvim činom i svatko se postavlja u poziciju majke i kako bismo reagirali da se to dogodi našem djetetu i općenito pravne regulative sudstva i kažnjavanja u Hrvatskoj.

Nažalost, kazne za takva zlodjela su niske i moramo se zamisliti da to, pogotovo kada je riječ o krvnom deliktu, da budu u razmjeru s tim kaznenim djelom", rekla je i dodala kako su glas naroda i najavljeni prosvjedi koji će se u subotu održati.

Odgovorila je i na pitanje što ona kao predsjednica može učiniti kad je riječ o većim kaznama, istaknuvši kako može razviti priču da društvo izvrši pritisak na ministarstvo pravosuđa i da se pooštre kazne.

Napominje kako se ona kao predsjednica ne smije miješati u slučajeve, ali da ima moralnu i etičku obvezu u ime društva reći da je potrebno takve kazne povećati kako se ti slučajevi ne bi događali.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene