Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je u subotu muftiji i predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj prof. dr. sc. Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitku u povodu završetka ramazanskog posta i proslave Ramazanskog bajrama.


"Svim vjernicima želim da ovaj veliki blagdan, koji će proslaviti sa svojim obiteljima i prijateljima, bude nadahnuće u promicanju međusobnog razumijevanja, uzajamnog poštovanja i zajedništva na dobrobit svakog čovjeka. Bajram Šerif Mubarek Olsun!“, stoji u čestitki predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković telefonski čestitao Tomaševiću, u utorak sastanak sa županima i čelnikom Zagreba Analiza mandata Kolinde Grabar-Kitarović - 11 Pet godina mandata Kolinde Grabar Kitarović: Uspon i pad prve hrvatske predsjednice

Ramazanski bajram islamski je blagdan koji se obilježava nakon ramazana, islamskog svetog mjeseca posta i odricanja. Čestita se riječima "Bajram Šerif Mubarek Olsun" - Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen, a odgovara riječima "Allah razi olsun" – "Neka je Allah zadovoljan". Ove godine Ramazanski bajram obilježava se u nedjelju, 25. lipnja. (Hina)