Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je u petak čestitku u povodu Dana antifašističke borbe.

Galerija


Čestitku predsjednice prenosimo u cijelosti:

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović - 2 Bivšu predsjednicu već dugo nismo vidjeli, ali sada se pohvalila gdje uživa, neki su joj priznali da im baš fali Kolinda Grabar-Kitarović Grabar-Kitarović podnijela zahtjev za uredom: Još ne znamo koliko ćemo to plaćati

"Svim hrvatskim državljanima čestitam Dan antifašističke borbe 22. lipnja. Velik dio hrvatskoga naroda i građana drugih nacionalnosti opredijelio se tijekom Drugoga svjetskoga rata za antifašistički otpor okupaciji sila Osovine.

Odlukama ZAVNOH-a uspostavljena Federalna Država Hrvatska u sklopu bivše federativne državne zajednice bila je izraz kontinuiteta i težnje hrvatskih antifašista za očuvanjem hrvatske državnosti, postavši državnopravnom osnovom za proglašenje i međunarodno priznanje samostalne Republike Hrvatske, koju smo obranili i oslobodili u Domovinskom ratu, kao povijesni izraz trajne težnje hrvatskoga naroda za neovisnom državom", navodi se u priopćenju Ureda predsjednice.

Predsjednica je u subotu prijepodne položila cvijeće na spomenik žrtvama nacističkog pokolja u Maloj Gajani pokraj Vodnjana.

Stižu paklene vrućine, meteorolozi upozoravaju: Europljane idući tjedan očekuju temperature kakve lipanj još nije vidio