Iako je obećavala preseliti ured u Visoku, predsjednica države nakratko će svoj ured preseliti u Split.


Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posljednjih je dana obišla Hrvatsku od istoka do Jadrana. Iz kombajna i žetve po slavonskim poljima predsjednica se uputila ravno u ribolov s dalmatinskim ribarima s kojima je u pauzi od posla i zapjeva. Postavljala je i pločice, a kako je majavila tijekom ljeta će ipak biti manje aktivna nego je bila do sad.

Vezani članci Split: Vatrometom obilježen blagdan svetog Dujma - 2 Vatrometom u Splitu obilježen blagdan svetog Dujma, zaštitniika grada Mislav Bago Dnevnik Nove TV donosi rezultate istraživanja u borbi za gradonačelničku fotelju u Zagrebu i Splitu

'Malo ću ovo ljeto pokušati usporiti, barem na nekoliko tjedana, ali se neću odreći posla jer građani su me izabrali da radim, a ne da sjedim i da ne radim ništa', kazala je predsjednica Grabar Kitarović.

Predsjednica na produženom vikendu o vlastitom trošku, porezni obveznici plaćaju osiguranje!

Tako će za vrijeme ljeta radnu sobu na Pantovčaku zamijeniti malim uredom u Splitu. Sobu za sastanke, ustupit će joj županija. Državne rezidencije neće koristiti, jer planira boraviti u vojarni u Lori. gdje će i spavati ali i jesti u menzi s vojnicima, pa dodatnih troškova vezanih za smještaj predsjednice, tvrde na Pantovčaku, ne bi trebalo biti.

Radni boravak u Splitu iskoristit će za susrete s građanima i gospodarstvenicima. Ured izvan Zagreba, dobra je poruka, kažu stručnjaci.

'Cilj može biti da se saznaju konkretni problemi, da se dogovore nekakva rješenja ili da se makar dobro informira o problemima jer nema direktne ingerencije, ali može djelovati kroz javnost', kazala je Smiljana Leinert Novosel s Fakulteta političkih znanosti.

Nakon Splitsko - dalmatinske županije, želja je predsjednice, radnim posjetama, obići cijelu Hrvatsku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook