Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović razrješila je dužnosti Komisiju za pomilovanja.


Ured Predsjednice poslao je priopćenje za javnost u kojem je obznanjeno da su s dužnosti razrješeni predsjednik i članovi Komisije za pomilovanja Republike Hrvatske.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Bivša predsjednica oglasila se o navodnim Mamićevim uplatama: "Kome ove objede i lažni navodi idu u korist?" Slika nije dostupna Predsjednica imenovala članove Komisije za pomilovanja

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Na temelju odredbe članka 98. stavka 1. podstavka 4. i članka 106. Ustava Republike Hrvatske (Narodne novine, broj 56/90, 135/97, 113/00, 28/01, 76/10 i 5/14 - Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o prestanku važenja Odluke o imenovanju predsjednika i članova Komisije za pomilovanje Republike Hrvatske.

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o imenovanju predsjednika i članova Komisije za pomilovanja (Narodne novine, broj 79/15) te prestaje mandat predsjedniku Komisije, svim članovima Komisije i tajniku Komisije."