Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje s Pantovčaka

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović raspustila Komisiju za pomilovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović razrješila je dužnosti Komisiju za pomilovanja.

Ured Predsjednice poslao je priopćenje za javnost u kojem je obznanjeno da su s dužnosti razrješeni predsjednik i članovi Komisije za pomilovanja Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Predsjednica nam vjeruje' Bivši predsjednik Komisije za pomilovanja otvoreno o tome je li na njih vršen pritisak Slika nije dostupna Pomažu pri donošenju odluke Predsjednica imenovala članove Komisije za pomilovanja

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Na temelju odredbe članka 98. stavka 1. podstavka 4. i članka 106. Ustava Republike Hrvatske (Narodne novine, broj 56/90, 135/97, 113/00, 28/01, 76/10 i 5/14 - Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o prestanku važenja Odluke o imenovanju predsjednika i članova Komisije za pomilovanje Republike Hrvatske.

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o imenovanju predsjednika i članova Komisije za pomilovanja (Narodne novine, broj 79/15) te prestaje mandat predsjedniku Komisije, svim članovima Komisije i tajniku Komisije."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene