Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika vlasti

Predsjednica nezadovoljna brzinom povlačenja novca iz EU fondova: "Treba više raditi na terenu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Iloku je kritizirala Ministarstvo regionalnog razvoja napominjući da iz EU fondova povlačimo premalo novca.

Predsjednica se u Iloku osvrnula na povlačenje novca iz EU fondova prilikom čega je izrazila svoje nezadovoljstvo. Smatra da je malo toga iskorišteno, a posebnu je kritiku uputila Ministarstvu regionalnog razvoja za koje je rekla da bi trebalo više raditi na terenu i biti decentralizirano. Predložila je poljski model koji se temelji upravo na decentralizaciji.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Nakon šest mjeseci Zločin koji je potresao Hrvatsku: Policajac optužen za ubojstvo djevojke službenim pištoljem Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović bila je i u Osijeku u sklopu obilježavanja uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, gdje je posjetila humanitarnu udrugu ''Rijeka ljubavi''.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s korisnicima udruge ''Rijeka ljubavi'' koja skrbi o 1500 socijalno ugroženih obitelji.

Predsjednica je i sama donirala potrepštine te razgovarala s djecom koja su jutros bila u u Udruzi. Svojim primjerom darivanja, kaže, želi potaknuti i druge na darivanje socijalnim samoposlugama kako police na njima ne bi bile prazne.

Korisnici se nadaju da Predsjednica može pomoći da oni ne stoje u redu socijalne samoposluge, jer, kažu, rješenje nisu darovi, nego radna mjesta.

Predsjednica će kasnije u Vukovar i u Ilok, gdje će sudjelovati na prijemu u prigodi obilježavanja uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i tom će se prigodom obratiti nazočnima.

Prije toga će se sastati s predstavnicima lokalnih vlasti Grada Iloka, a zatim će posjetiti Osnovnu školu Julija Benešića. Predsjednica Grabar-Kitarović u Vukovaru će se susresti s predstavnicima tvrtke Borovo d. d.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene