Uporno inzistiranje novinara na odgovoru toliko je izbacilo iz takta predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović da je u jednom trenutku novinaru uzela mikrofon iz ruke.

Galerija


Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović bila je toliko iziritirana inzistiranjem novinara televizije N1 Hrvoja Krešića da mu odgovori na pitanje da mu je u jednom trenutku čak zgrabila mikrofon kako bi ga prekinula. 

"Hvala vam lijepa na pitanju. Odgovorila sam vam na sve", ustvrdila je Predsjednica ne puštajući iz ruke Krešićev mikrofon. No on se nije dao smesti pa je nastavio s traženjem odgovora o tome zbog čega je odstupila od napisanog govora u UN-u o tzv. Marakeškoj deklaraciji.

"Jesam li ga pohvalila? Nisam. Ma možete mi citirati, normalno da sam sama gledala govor. I dalje pozdravljam činjenicu da međunarodna zajednica želi postići dogovor o migracijama. Ali, shvatite, u ovom trenutku to je, nažalost, stvar prijepora o kojima treba postići dogovor. Drugo, u ovom trenutku to je irelevantno za ljude koji žele živjeti svoj život i dobiti svoj kruh u Hrvatskoj. Hvala vam lijepa", bilo je posljednje što je Grabar-Kitarović izgovorila novinarima, nakon čega se okrenula i otišla.