Uporno inzistiranje novinara na odgovoru toliko je izbacilo iz takta predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović da je u jednom trenutku novinaru uzela mikrofon iz ruke.

Galerija


Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović bila je toliko iziritirana inzistiranjem novinara televizije N1 Hrvoja Krešića da mu odgovori na pitanje da mu je u jednom trenutku čak zgrabila mikrofon kako bi ga prekinula. 

Vezani članci Policija (Dnevnik.hr) MUP potvrdio: Pokradeni (i) čuvari članova obitelji predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović - "Izrečena je disciplinska mjera..." Svečani prijem u Kninu, Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 13 Predsjednica uoči blagdana Velike Gospe na misi u Bosni i Hercegovini

"Hvala vam lijepa na pitanju. Odgovorila sam vam na sve", ustvrdila je Predsjednica ne puštajući iz ruke Krešićev mikrofon. No on se nije dao smesti pa je nastavio s traženjem odgovora o tome zbog čega je odstupila od napisanog govora u UN-u o tzv. Marakeškoj deklaraciji.

"Jesam li ga pohvalila? Nisam. Ma možete mi citirati, normalno da sam sama gledala govor. I dalje pozdravljam činjenicu da međunarodna zajednica želi postići dogovor o migracijama. Ali, shvatite, u ovom trenutku to je, nažalost, stvar prijepora o kojima treba postići dogovor. Drugo, u ovom trenutku to je irelevantno za ljude koji žele živjeti svoj život i dobiti svoj kruh u Hrvatskoj. Hvala vam lijepa", bilo je posljednje što je Grabar-Kitarović izgovorila novinarima, nakon čega se okrenula i otišla.