Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S načelnikom glavnog stožera Hrvatske vojske, generalom Lovrićem, predsjednica je obišla najveći vojni kamp u Minnesoti.


Što sve nudi najveći vojni kamp u Minnesoti iz prve ruke je provjerila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Zapovjednica hrvatskih oružanih snage i sama je uzela pušku i zapucala.

Vezani članci Vojni poligon na Slunju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Skočio s litice u ponor: Pripadnici HV-a spasili migranta na vojnom poligonu u Slunju Zoran Milanović Trenutak u kojem je Milanović zaboravio protokol: "Ustvari, ja ne znam gdje idem sad"

A na simulatoru je upravljala i famoznim Crnim jastrebom - i to uspješno. 'Uspjela sam napraviti krug oko zračne luke, vratiti se nazad i spustiti helikopter a da ga nisam razbila, sletjeli smo dobro, dakle nema problema', rekla nam je Predsjednica.

Black Hawk - ili Crni jastreb priželjkuje i hrvatska vojska, sada je skup, ali u budućnosti mu se nadaju.

Ove godine obilježava se 20 godina partnerstva između Minnesote i Hrvatske, a suradnja se nastavlja - u kampu je gostima iz Hrvatske predstavljen plan razvoja hrvatskog vojnog kampa Slunj. U ovoj godini planovi bi trebali biti gotovi, a već slijedeće počinju ulaganja. Financirat će ga i Amerikanci.