Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazala što zna

Prizemljila helikopter i uzela pušku u ruke - ovako to radi Kolinda Grabar Kitarović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S načelnikom glavnog stožera Hrvatske vojske, generalom Lovrićem, predsjednica je obišla najveći vojni kamp u Minnesoti.

Što sve nudi najveći vojni kamp u Minnesoti iz prve ruke je provjerila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Zapovjednica hrvatskih oružanih snage i sama je uzela pušku i zapucala.

Pročitajte i ovo Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno Ispraćaj preminulih mađarskih vojnika iz Splita - 8 Istraga još traje VIDEO/FOTO Tijela poginulih mađarskih pilota stigla u bazu: Hrvatski vojnici ih ispratili uz vojne počasti

A na simulatoru je upravljala i famoznim Crnim jastrebom - i to uspješno. 'Uspjela sam napraviti krug oko zračne luke, vratiti se nazad i spustiti helikopter a da ga nisam razbila, sletjeli smo dobro, dakle nema problema', rekla nam je Predsjednica.

Black Hawk - ili Crni jastreb priželjkuje i hrvatska vojska, sada je skup, ali u budućnosti mu se nadaju.

Ove godine obilježava se 20 godina partnerstva između Minnesote i Hrvatske, a suradnja se nastavlja - u kampu je gostima iz Hrvatske predstavljen plan razvoja hrvatskog vojnog kampa Slunj. U ovoj godini planovi bi trebali biti gotovi, a već slijedeće počinju ulaganja. Financirat će ga i Amerikanci.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene