Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S načelnikom glavnog stožera Hrvatske vojske, generalom Lovrićem, predsjednica je obišla najveći vojni kamp u Minnesoti.


Što sve nudi najveći vojni kamp u Minnesoti iz prve ruke je provjerila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Zapovjednica hrvatskih oružanih snage i sama je uzela pušku i zapucala.

Vezani članci Mato Mikić (lijevo) i Mario Pleša (desno) (Foto: Pixsell) Posljedica afere koju je otkrio Dnevnik Nove TV: Predsjednica umirovila zapovjednika HRZ-a, razriješen zapovjednik baze u Zemuniku K. Grabar-Kitarović, M. Škoro (Foto: M. Sabic, G. Stanzl/PIXSELL) Škoro želi vojsku na granicama, Predsjednica mu odgovorila: "Ja sam to predlagala još 2016."

A na simulatoru je upravljala i famoznim Crnim jastrebom - i to uspješno. 'Uspjela sam napraviti krug oko zračne luke, vratiti se nazad i spustiti helikopter a da ga nisam razbila, sletjeli smo dobro, dakle nema problema', rekla nam je Predsjednica.

Black Hawk - ili Crni jastreb priželjkuje i hrvatska vojska, sada je skup, ali u budućnosti mu se nadaju.

Ove godine obilježava se 20 godina partnerstva između Minnesote i Hrvatske, a suradnja se nastavlja - u kampu je gostima iz Hrvatske predstavljen plan razvoja hrvatskog vojnog kampa Slunj. U ovoj godini planovi bi trebali biti gotovi, a već slijedeće počinju ulaganja. Financirat će ga i Amerikanci.