Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi radni dan

Predsjednica odabrala stol Franje Tuđmana, a popodne će u posjet braniteljima u Savskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike prvi je radni dan na Pantovčaku započela postrojavanjem počasne bojne. Pogledajte video koji je snimila ekipa Dnevnika Nove TV...

Nova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak je nazvala premijera Zorana Milanovića i najavila mu da će predložiti sazivanje tematske sjednice Vlade o gospodarskom stanju, doznaje se od njenog tima.

Kolinda napravila prvi državnički potez prema Milanoviću

Pročitajte i ovo Pukotina na cesti na zagrebačkom Pantovčaku Aktiviralo se klizište VIDEO Od ovoga je krenuo odron na Pantovčaku: Iz asfalta curi voda, pukotina se proširila duž ceste Slika nije dostupna Početak mandata FOTO Prvi radni dan predsjednice Hrvatske

Predsjednica, kojoj je danas prvi radni dan mandata, kontaktirala je i predsjednika Sabora Josipa Leku, kardinala Josipa Bozanića, predsjednicu Ustavnog suda Jasnu Omejec, predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina i predsjednika HAZU-a Zvonka Kusića.

Svećenik Jozo Zovko blagoslovio je ured Kolinde Grabar Kitarović.

 

Prvog radnog dana na Pantovčaku predsjednica Kolinda Grabar Kitarović postrojila je počasnu bojnu ispred ulaza u predsjedničke urede.

'Grabar Kitarović odlazi u Savsku 66? Nikakvu najavu u ministarstvu nismo dobili'

Prijavak predsjednici podnio je zapovjednik Počasno-zaštitne bojne, brigadir Dragan Basić. "Gospođo predsjednice, vrhovna zapovjednice Oružanih snaga, Počasno-zaštitna bojna postrojena u vašu čast spremna za pregled", kazao je Basić, nakon čega je Grabar-Kitarović pozdravila zastavu te izvršila pregled postrojbe uz "Pozdrav Domovini".

"Gospodo vojnici, dočasnici, časnici, pozdrav Domovini", kazala je vrhovna zapovjednica Oružanih snaga na što su postrojeni pripadnici bojne uzvratili: "Pozdrav!".

Prema zapovijedi prve hrvatske predsjednice, pripadnici bojne od sada će, ponovno nakon 15 godina, u svečanim prilikama i prilikom podnošenja prijavaka u stroju, uz odore redovnih postrojbi Oružanih snaga, imati i povijesne odore.

Za radni stol odabrala je onaj prvog hrvatskog predsjednika na Franje Tuđmana kojeg je i sama često spominjala tijekom svoje predizborne kampanje.

VIDEO Sastanak trajao više od sat vremena, tek djelić bio dostupan za javnost

Poslijepodne će predsjednica posjetiti branitelje koji prosvjeduju na Savskoj cesti u Zagrebu, a do kraja dana očekuje se i da budu poznata imena svih njenih najbližih suradnika. (Hina/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene