Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi put na Predsjedništvu HDZ-a sudjelovao je i kandidat za predsjednika stranke Andrej Plenković.


Nakon sastanka Predsjedništva Andrej Plenković dao je izjavu o eventualnom zahtjevu Mosta da oni daju premijera. Plenković je rekao kako misli da premijera treba dati najjača stranka u toj eventualnoj Vladi te da je to čvrsti stav HDZ-a.

Vezani članci Andrej Plenković u Zadru Plenković u Zadru predstavio program: ''Bitno je da stranka u najužem vodstvu ima ljude koji će puhati u isti rog'' Andrej Plenković Andrej Plenković o širenju koronavirusa: "Ova situacija je van okvira. Nismo se još susreli s ovim"

 

 

Plenković koji je jedini kandidat za predsjednika HDZ-a na izborima koji će se održati 17. srpnja, još jednom je ponovio kako razgovaraju sa svim partnerima u bivšoj Domoljubnoj koaliciji, osim s HSS-om koji je odlučio da će na sljedeće izbore u koaliciji koju okuplja SDP. 'Nitko nije otpao, ali ćemo konačnu odluku donijeti nakon 17. srpnja', objasnio je Plenković.

Na Predsjedništvu se razgovaralo i o pozajmicama HDZ-a za koje se doznalo u javnosti. 'Sve je bilo po zakonu i to je za mene završena priča', rekao je Plenković.

Pred HDZ-om su prvo izbori za novog predsjednika stanke koji će se održati 17. srpnja na kojima će jedini kandidat biti europarlamentarac Andrej Plenković.

Članovi Predsjedništva HDZ-a raspravljali su o pripremama za predstojeće izbore za novog predsjednika, izvanredne parlamentarne izbore, ali i o kratkoročnoj pozajmici Prvog plinarskog društva (PPD) u iznosu od 4,2 milijuna kuna za koje je više članova Predsjedništva izjavilo da o njoj nisu bili informirani.

Plenković se uoči sjednice Predsjedništva osvrnuo na najnoviju aferu koja trese tu stranku. Kazao je kako su one bile zakonite, ali da će se razgovarati o načinu na koji su se uzimale. 

 

Zamjenik predsjednika Milijan Brkić tvrdi da je 'sve čisto i transparentno'.

 

Podsjetimo, HDZ je prošli tjedan potvrdio da je tijekom 2014. i 2015. godine uzimao kratkoročne pozajmice od PPD-a i istaknuo da je to bilo u skladu sa zakonskim propisima i Financijskim statutom HDZ-a, transparentno i uz znanje bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka. Ističe i da je Državni ured za reviziju za 2014. i 2015. godinu dao bezuvjetno mišljenje na stranačko poslovanje. Vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac medijima je potvrdio da mu stranka još nije vratila dug u iznosu 4,2 milijuna kuna te da je pisanim putem HDZ-u poslao požurnicu.