Zakon koji preglaže građanska inicijativa Lex franak bi obuhvatio sve korisnike kredita, bez obzira na to jesu li kredite otplatili, otplaćuju ih ili kojima je kredit otkazan. Za svoj prijedlog očekuju podršku svih političkih stranaka.

Galerija


Građanska inicijativa Lex franak predstavila je prijedlog zakona o ništetnosti ugovora o kreditima u švicarcima. Po njima, donio bi se zakon koji bi kredite u švicarcima proglasio ništetnima, a da dužnici ne pokreću sudske postupke.

Vezani članci Sud: Preokret u slučaju Anite Nosić - 4 Sud poništio odluku kojom je HDZ-ova načelnica Anita Nosić izgubila mandat: "Očekujem da će ju Općina vratiti na mjesto načelnice" Slika nije dostupna Za sve koji razmišljaju o kreditu: "Vi birate hoćete li imati miran san u kunama ili eurima"

Zakon bi obuhvatio sve korisnike kredita, bez obzira na to jesu li kredite otplatili, otplaćuju ih ili kojima je kredit otkazan. Za svoj prijedlog očekuju podršku svih političkih stranaka. 

"Dovoljno je da vam u ugovoru piše da je zakon vezan uz valutnu klauzulu u švicarskom franku bez ikakvog daljnjeg dokazivanja na sudu, ti ugovori automatski postaju ništetni. Banka vraća novac, onaj tko je skrivio ništetnost ugovora, on vraća više preplaćeno od glavnice sa kamatama", kazao je Božo Ivošević iz Građanske inicijative Lex Franak.