Obavijesti Video Pretražite Navigacija
građanska inicijativa

Lex franak predlaže zakon koji bi sve kredite u švicarcima proglasio ništetnima

Inicijativa Lex Franak (Foto: Dnevnik.hr)
Inicijativa Lex Franak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prijedlog zakona (Foto: Dnevnik.hr) Prijedlog zakona (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Inicijativa Lex Franak (Foto: Dnevnik.hr) Inicijativa Lex Franak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Pressica udruge Lex Franak (Foto: Dnevnik.hr) Pressica udruge Lex Franak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Božo Ivošević iz inicijative Lex Franak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Zakon koji preglaže građanska inicijativa Lex franak bi obuhvatio sve korisnike kredita, bez obzira na to jesu li kredite otplatili, otplaćuju ih ili kojima je kredit otkazan. Za svoj prijedlog očekuju podršku svih političkih stranaka.

Građanska inicijativa Lex franak predstavila je prijedlog zakona o ništetnosti ugovora o kreditima u švicarcima. Po njima, donio bi se zakon koji bi kredite u švicarcima proglasio ništetnima, a da dužnici ne pokreću sudske postupke.

Pročitajte i ovo Cijene stanova - 5 Oporba ima rješenje? U Hrvatskoj 400.000 praznih stanova, a cijene nikad više: Dnevnik Nove TV doznaje koliko su porasle u posljednje dvije godine Slika nije dostupna Oglasili se priopćenjem Udruga Franak nakon presude u Zadru: "Potvrđeno je ono što tvrdimo već dvije godine"

Zakon bi obuhvatio sve korisnike kredita, bez obzira na to jesu li kredite otplatili, otplaćuju ih ili kojima je kredit otkazan. Za svoj prijedlog očekuju podršku svih političkih stranaka. 

"Dovoljno je da vam u ugovoru piše da je zakon vezan uz valutnu klauzulu u švicarskom franku bez ikakvog daljnjeg dokazivanja na sudu, ti ugovori automatski postaju ništetni. Banka vraća novac, onaj tko je skrivio ništetnost ugovora, on vraća više preplaćeno od glavnice sa kamatama", kazao je Božo Ivošević iz Građanske inicijative Lex Franak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene