Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Ništa od stabilnog vremena: Redat će se kiša, sunce i (pre)visoke temperature

Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) - 7
Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) - 7 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/2 >>
Danas, ali i u većini ovog tjedna čeka nas oblačno i kišovito, ali i dalje iznadprosječno toplo te jako vjetrovito. Osobito velike količine kiše past će u noći s utorka na srijedu i u srijedu prijepodne, i to na Jadranu, a na moru će općenito kiša biti jača i obilnija nego u središnjim i istočnim krajevima zemlje.

Uz kišu i oblake, puhat će i jako do olujno jugo. U unutrašnjosti će puhati jak jugozapadnjak, pa će i biometeorološke prilike biti dosta nepovoljne. Vrijeme je takvo zbog približavanja nove ciklone sa zapada. Fronta koja nam je u ponedjeljak donijela kišu pomiče se dalje na istok.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Slika nije dostupna Uskoro velika promjena Stiže prava zima: Slijede nam hladnoća, jak vjetar, a kiša bi se negdje mogla pretvoriti u snijeg

Ujutro će biti promjenjivo oblačno, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, gdje će kiše biti već od jutra. Bit će toplo, naročito na južnom Jadranu, ali vjetrovito, uz jako do olujno jugo. U unutrašnjosti će ujutro puhati uglavnom još umjeren jugozapadnjak koji će poslijepodne jačati.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne nas očekuje više oblaka, povremeno uz kišu, a pojačat će i vjetar pa će poslijepodne imati jake udare. Ostaje iznadprosječno toplo, između 20 i 22 stupnja.

Najviše sunca i najmanje kiše bit će u istočnom dijelu zemlje. Kiša će padati uglavnom navečer, i to slaba, a temperatura će se popeti i do 23 stupnja.

U gorskim krajevima dan će biti sličan jučerašnjem - oblačan uz povremenu kišu, jugozapadnjak s jakim udarima i temperaturu između 15 i 17 stupnjeva. Na Jadranu povremeno će biti jaki i obilni pljuskovi, moguće i uz grmljavinu, a puhat će olujno jugo.

I na južnom dijelu bit će promjenjivo. Osobito jaka kiša padat će u unutrašnjosti, dok će na obali i na otocima više to biti povremeni pljuskovi, često i grmljavinski. I ovdje će biti jako i olujno jugo.

Za prognozu na kopnu do kraja tjedna najbolja je riječ promjenjivo. Bit će i kiše i oblaka, a najviše sunčanog vremena u srijedu poslijepodne te u četvrtak. I dalje ostaje toplo, ne baš 20 kao danas, ali u svakom slučaju više od prosjeka za studeni.

Na Jadranu veći dio tjedna oblačno i kišovito, praćeno neugodnim jakim i olujnim jugom. Najjača kiša padat će u srijedu.

Ostaje i dalje pretežno oblačno i kišovito, osobito na Jadranu i područjima uz Jadran. Uz to ide i olujno jugo, visoke temperature i s tim povezane nepovoljne biometeorološke prilike

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene