Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvan očekivanja

Pravomoćna presuda Markaču i Gotovini već krajem godine?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Generali Ante Gotovina i Mladen Markač, nepravomoćno osuđeni u Haagu, ponovno su se pojavili pred sudom.

Danas iznenađujuće dobra vijest na posljednjoj statusnoj konferenciji pred glavnu raspravu o žalbi. Naime, sudac Meron je najavio da će glavna rasprava o žalbi biti na proljeće, što znači da bi pravomoćnu presudu u slučaju 'Oluja', mogli čuti već krajem ove godine, što je bilo izvan svih očekivanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Srbija se neće izolirati, Dačić: Nećemo podizati 'Berlinski zid' zbog presude hrvatskim generalima Slika nije dostupna 'Nisu mi rekli ništa ružno' Šljivančanin čestitao generalima: 'Hrvati su nam održali lekciju iz dostojanstva'

General Gotovina je rekao da je dobrog zdravlja, rekao je da ne treba zatvoriti ovu statusnu konferenciju za javnost, a general Markač je rekao da je lošeg zdravlja, ali da liječnici u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu rade sve ne bi li njegovo zdravstveno stanje bilo bolje.

>> Suđenje Gotovini i Markaču: Hoće li Žalbeno vijeće odobriti uvođenje novih dokaza?

Sudac Meron je danas kazao da će zahtjev za prijateljima suda koji su podnijeli međunarodni eksperti, biti uskoro riješen, kao i neki tajni podnesci.

Odvjetnik Mikuličić je još jednom potvrdio da je među tajnim podnescima i zahtjev Hrvatske da i ona bude prijatelj Suda, ali o sadržaju nije mogao govoriti jer spis nosi oznaku tajnosti. Također, odvjetnici su danas rekli da su splicirali da se Srbiji izda još jedan obvezujući nalog za dokumente, odnosno zapisnike sa Vrhovnog savjeta bezbednosti kojima oni podupiru dokaze koji su već izvedeni u prvom stupnju, a tiču se evakuacije srpskog stanovništva iz tzv. Krajine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene