Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenski državljani

Napumpali ilegalni biznis u SAD-u pa u Istri kupovali nekretnine: Šteta veća od milijun eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Troje slovenskih državljana kupovalo je nekretnine na području Istre i Kvarnera nezakonito stečenim novcem.

"Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Puli-Pola, kriminalističko istraživanje nad dvojicom 48-godišnjih slovenskih državljana i 46-godišnjim slovenskim državljaninom zbog sumnje da da su počinili kazneno djelo pranje novca", javlja istarska policija.

Novac su prali od nezakonite prodaje steroida

Dvojica 48-godišnjaka navodno su od 2002. do 2010. godine u SAD-u stekla "veći novčani iznos stavljanjem u promet tvari koje su propisima proglašene drogom".

Novac su ulagali u kupnju nekretnina na području Istre i Kvarnera. Kako bi prikrili nezakonito porijeklo novca, kupovali su ih u ime trgovačkih društava u njihovu vlasništvu i u svoje ime.

"Jednog od 48-godišnjaka sumnjiči se i da je veći novčani iznos stečen ranije opisanim nezakonitim radnjama uplaćivao na račun 46-godišnjaka koji ga je, sukladno dogovoru sa 48-godišnjakom, koristio za kupnju većeg broja nekretnina na području Istre i Kvarnera na svoje ime, iako je znao da se radi o novcu koji je stečen na nezakonit način", dodaje policija.

Pročitajte i ovo Droga u Slavonskom Brodu Pronađeno više vrsta droga Pao diler iz Slavonskog Broda, za njim raspisane čak tri potrage: Pri uhićenju pokušao pobjeći policajcima

Pročitajte i ovo Akcija Istarske policije - 4 Pretraga doma i vozila Kod istarskog dilera pronađena veća količina droge, automatska puška, dva pištolja...

Ukupna materijalna šteta počinjena navedenim djelima procjenjuje se na više od milijun eura.

Policija je o svemu utvrđenom izvijestila nadležno državno odvjetništvo radi poduzimanja daljnjih mjera iz njihove nadležnosti.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene