Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla presuda

Žena pala pred trgovinom u Slavoniji: Poznati trgovački lanac mora joj isplatiti više od 4500 eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Trgovački lanac ženi mora platiti 3100 eura odštete i pokriti 1500 eura sudskih troškova zbog ozljede koju je zadobila na ulazu u trgovinu u Đakovu.

U siječnju 2021. žena je izlazila iz supermarketa u Đakovu u zimskim čizmama kada je pala i ozlijedila se. Nepravomoćnom presudom zaključeno je da je za to kriv vlasnik trgovačkog lanca i da joj mora isplatiti odštetu, kao i pokriti sudske troškove.

"Pala je na dijelu prijelaza betona u kockice, gdje je rubnik izdignut od betona, što se nije vidjelo zbog neočišćenog snijega. Padu su svjedočili suprug i poznanik. Prilikom pada zadobila je prijelom gležanjske kosti (talusa) koji je nastao mehanizmom iznenadnog rotacijskog iskretanja stopala pri hodanju", navodi dio tužbe Danica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Analiza Fine Tko ima najveću plaću u Hrvatskoj? Najnoviji podaci otkrivaju zanimljivu sliku

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Pojasnio daljnje korake Ministar Malenica zadovoljan nakon odluke o prekidu štrajka: "Sindikatu smo pojasnili..."

"Tome je pogodovalo sklisko i neravno tlo, zbog čega je dobila longetu koju je nosila tjedan dana uz propisano strogo mirovanje, a nakon toga je nosila gips 6 tjedana", dodaje se.

Za čišćenje snijega trgovački lanac unajmljuje vanjskog partnera, a tvrde da je toga dana u đakovačkoj trgovini prilaz bio očišćen i negiraju sve optužbe.

Svjedok je pak ispričao da pod jest bio sklizak, a također nije bilo upozorenja za kupce.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene