Poznat je uzrok pomora ribe u Stobreču. Za sve je kriva havarija na ribarskom brodu koji je u utorak lovio u akvatoriju Podstrane. Inspekcija istražuje okolnosti ovog slučaja.

Galerija Pomor ribe u Dalmaciji - 2 Pomor ribe u Dalmaciji - 5 Pomor ribe u Dalmaciji - 4 +1 Pomor ribe u Dalmaciji - 3

U utorak se dogodio veliki pomor cipala. More ih je u utorak izbacilo na plažu u Stobreču.

Vezani članci Isabelle Taylor Izrađuje odjeću od riblje kože, pogledajte kako to izgleda Ribič Kakav obrat! Snimio nevjerojatan trenutak u kojem je riba upecala ribiča

Ribarska inspekcija obavila je istragu i utvrdila da je za sve kriva havarija na ribarskom brodu, piše Slobodna Dalmacija.

"Slijedom utvrđene veće količine uginule ribe u akvatoriju Stobreča ribarska inspekcija je pokrenula istragu te do sada utvrdila kako je uginula riba dio ulova iz gospodarskog ribolova, koji je završio u moru zbog pucanja mrežnog tega ribolovnog alata, okružujuće mreže ciplarice", navodi se u odgovoru.

"Do havarije je došlo u akvatoriju Podstrane između 4:00 i 6:00 sati 5. srpnja 2022. uslijed zapinjanja mreže za dno", dodaju i navode kako će istražiti sve okolnosti i postupiti u skladu s ovlastima koje imaju.

Uginulu ribu na javnim površinama, kako su napisali, trebale bi ukloniti nadležne komunalne službe jer zbrinjavanje provodi lokalna zajednica.

Na plažama koje su u koncesiji to će obaviti koncesionar.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju