Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrana

Poziv Zagrepčanima: Ne iznosite glomazni otpad na ulicu, nitko ga neće odvesti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka je 'Čistoća' građane pozvala da do daljnjega ne iznose svoj glomazni otpad na ulice. Odvoz je obustavljen zbog zabrane odlaganja na Jakuševec.

Zagrebački holding - Podružnica Čistoća zamolila je danas građane da ne iznose glomazni otpad na ulice dok se ne pronađe rješenje za njegovo zbrinjavanje jer je na odlagalište Prudinec-Jakuševec inspekcija zaštite okoliša zabranila odlaganje svih vrsta otpada, osim miješanog otpada.

Pročitajte i ovo Smeće na Remizi - 1 problematične pozitivne navike Zagrebački kvartovi zatrpani smećem: Doznajemo što je naopako u odvozu otpada Slika nije dostupna Do tada zabranjeno odlaganje Trogirsko bi odlagalište u vrlo kratkom roku moglo dobiti privremenu dozvolu

>> Trogirsko bi odlagalište u vrlo kratkom roku moglo dobiti privremenu dozvolu

Čistoća je priopćila kako je na današnjem sastanku predstavnika Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga d.o.o. s ministrom zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem zaključeno da se poštuje rješenje Inspekcije zaštite okoliša pri Ministarstvu, kojim se na odlagalište Prudinec-Jakuševec zabranjuje odlaganje svih vrsta otpada osim miješanog otpada.

Također, sastavljena je radna skupina koju čine predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga d.o.o., koja treba što prije pronaći rješenje koje će zadovoljiti sve zainteresirane strane, uključujući građane.

U tom smislu mole Zagrepčane da dok se ne pronađe rješenje, ne iznose glomazni otpad na gradske ulice prema postojećem rasporedu.

Obavijesti s ovom molbom proteklih su nekoliko dana osvanule na ulazima mnogih stambenih objekata u Zagrebu. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene