Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MARIN VANJAK

Vlasniku poznate zagrebačke pizzerije prekipjelo: ''Draga Hrvatsko, odlazim. Ostavljam te zauvijek''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik popularne zagrebačke pizzerije Marin Vanjak, koji je prije nekoliko mjeseci opisao s kakvim se poteškoćama susreću poduzetnici u Hrvatskoj odlučio je napustiti Hrvatsku.

Marin Vanjak, vlasnik pizzerije O'Hara u zagrebačkoj Malešnici, objavio je na svom Facebook profilu da odlazi iz Hrvatske. Kako doznajemo, preselit će u Češku, "zbog mentalnog zdravlja", kako je napisao.

Pročitajte i ovo Pizza - 3 Nije imuna na inflaciju Bliže gurmanskom jelu nego fast foodu: Zašto je pizza u Hrvatskoj među najskupljima u Europi? PR Najveće okupljanje poduzetnika Najava konferencije i donatorske gala večere UGP-a

Prije nekoliko mjeseci opisao je suludu situaciju zbrinjavanja otpada za poduzetnike, navodeći da je to samo jedna od mnogobrojnih poteškoća s kojima se suočava na svom radnom mjestu.

''Vi znate da se ja ne bavim politikom, crnjacima i bezveznim naklapanjima na teme o kojima pojma nemam, ali imam svoja promišljanja koja rijetko dijelim s nekolicinom dobrih prijatelja.

Ovaj put ću napraviti malu iznimku! Ovo je sve što imam za reći na tu temu…

Draga Hrvatsko,

Odlazim, odlazim

Ostavljam te, ali ne kao prije

Ovaj put zauvijek, sad plači

Nikad više ti neću doć

Ni kada padaju kiše

Ni kad me tuga svlada

Ni kad mi loše ide

Nikad, nikad više.

Oprosti mi dane buduće

Oprosti mi što ću možda i sretan biti

Što ću zaboravit sve ovo

Što mi u ovom času tako mnogo znaći

I ovu posljednju nježnost što boli

I suze i tvoje nevjerstvo

Što mi u srcu stvori.

Došao sam da ti kažem

Da odlazim, odlazim, odlazim

Jer srce ne mogu da prevarim

I zato odlazim, odlazim, odlazim

Praštat ne mogu jer odveć te volim

Odveć te volim'', napisao je na Facebooku.

Podsjetimo, Vanjak se u svibnju javno požalio na velike probleme sa zbrinjavanjem otpada. Jedan telefonski poziv otkrio mu je da nije zakonito da sam odvozi otpad u reciklažno dvorište bez jednog dokumenta - popratnice. Osoba koja ga je nazvala ponudila mu je usluge svoje firme, koja otpad prikuplja uz sve potrebne dokumente, pa je s njima sklopio ugovor.

Ubrzo je doznao da ta firma ne samo da nije odvajala otpad, nego ga je iskrcavala na privatnu parcelu zbog čega je vlasnik i njima i Vanjaku zaprijetio prijavom sanitarnoj inspekciji.

Ubrzo mu se javila sanitarna inspektorica koja je htjela doći u lokal izvan radnog vremena. Pizzeria se otvara u 18 sati, a ona radi do 16 sati. ''Ne želim se družiti s vama izvan mog radnog vremena kao ni vi u svoje slobodno vrijeme'', poručio joj je na što je ona odgovorila da ''ima instrumente kako ga prisiliti''.

''Budite uvjereni da prvi put kad najebem od lihvara i reketara bilo koje vrste ni kriv ni dužan stavljam ključ u bravu. Pa nek vam netko drugi plaća ovakve debilne situacije koje su samo kap u moru svakodnevnog poslovanja svih nas u Hrvatskoj'', napisao je u svibnju Vanjak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene