Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na području Splitsko-dalmatinske županije vatrogasci nadziru požarišta kod mjesta Muč na brdu Moseč, Korošce-Dugobabe, Šolta mjesto Gornje selo, Dugobabe-Rožića Kuće.


 I požar borove šume kod Vrgorca mjesto Lukavac pod nadzorom je gasitelja. U gašenju su sudjelovale lokalne snage s 20 vatrogasaca i tri vozila uz zračnu pomoć vatrogasnog helikoptera.

Vezani članci Prometna nesreća, ilustracija - 3 Još dvije smrti na cestama: Kod Gračaca u teškoj nesreći poginula jedna osoba, a blizu Varaždina u slijetanju s ceste stradao motociklist Kanader ispušta vodu (Foto: Dnevnik.hr) Bespilotne letjelice, kamere, avioni...: Posjetili smo zapovjedni centar za borbu protiv požara u Hrvatskoj

>> Rasplamsao se požar, ljudi napuštaju otok

U Šibensko-kninskoj županiji pod nadzorom je požar trave i niskog raslinja kod mjesta Žitnić. 

Gasio ga je 21 vatrogasc iz Drniša i šest vozila. Požar je dijelom u miniranom području tako da je gašenje požara bilo otežano.

U Zadarskoj županiji je pod nadzorom požar na otoku Rivanj. 

U gašenju tog požara sudjelovale su županijske vatrogasne snage sa 82 vatrogasaca i 50 građana uz zračnu pomoć kanadera. 

Požarom nisu bile ugrožene kuće, a brzom intervencijom zračnih snaga s helikopterom su spašene dvije žene i četvero djece s vrha okruženog vatrom.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji pod kontrolom je požar borove šume i niskog raslinja kod Pločica, općina Konavle. U gašenju tog požara sudjelovale su županijske vatrogasne snage, DIP Dubrovnik i snage Hrvatske vojske sa 120 vatrogasaca i 30 vozila, uz pomoć dva kanadera i air tractora. 

Pod nadzorom je i požarište na lokaciji Knežica kod Komolca. 

Gasili su ga lokalni vatrogasci uz pomoć kanadera kao i
protupožarnog zrakoplova air tractor, a izgorjela površina još nije procijenjena.