Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoka temperatura

Požar koji je u Đurđevcu progutao zgradu izazvalo je zavarivanje

Požar (Foto/Arhiva: Nikola Cutuk/PIXSELL)
Požar (Foto/Arhiva: Nikola Cutuk/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Požar (Foto/Arhiva: Nikola Cutuk/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Požar poslovne zgrade u subotu rano ujutro u Đurđevcu izazvala je visoka temperatura dviju plinskih cijevi nastala nakon njihova autogenog zavarivanja, priopćila je u subotu Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Vatra je buknula oko 1.15 sati u Đurđevcu u Ulici Đure Basaričeka, u drvenom stropu zapadnog dijelu poslovne zgrade, te je zahvatila cijelu površinu drvenog stropa. Požar se potom proširio i na krovište zgrade koje je u potpunosti izgorjelo, te se urušio zapadni dio krovišta, priopćeno je.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo nakon izvođenja radova dan prije, 27. travnja, tijekom kojih je ovlašteni djelatnik u navedenoj dvorani kod drvenog stropa električnom brusilicom odrezao dvije plinske cijevi, koje je zatim zatvorio autogenim zavarivanjem. Zavarivanje je stvorilo visoku temperaturu koja se prenijela na drvenu masu i trsku u stropu, te je nakon dužeg tinjanja došlo i do otvorene vatre koja je zahvatila objekt.

Nije bilo ozlijeđenih osoba. Po zaprimanju odštetnog zahtjeva biti će poznata materijalna šteta, rečeno je u priopćenju i dodano da su požar lokalizirali i ugasili vatrogasci JVP Đurđevac, DVD-a Virje i Đurđevac.

Očevid su izvršili policijski službenici Policijske postaje Đurđevac i inspektor zaštite od požara i eksploziva. O događaju će biti dostavljeno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, rečeno je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene