Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki požar u Splitu

Požar se ponovno rasplamasava: Bure više neće biti, ali puhat će maestral

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na opožarenom području u Dalmaciji ne očekuje se više bure, ali vjetra će biti.

Na splitskom području na kojem su sinoć buktili požari je sunčano, a tako će i ostati. No, puhat će i vjetar. Očekuje se jugozapadni vjetar, maestral jačine do 15 čvorova. Tako će biti cijeli tjedan, napomenula je Ana Bago, prognostičarka Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Snažan vjetar u Engleskoj rekordni vjetrovi VIDEO Oluja Isha zamrznula Veliku Britaniju i Irsku: Otkazane stotine letova, ne voze vlakovi ni trajekti

Bura, dakle, više ne prijeti, ali ovisi u kojem smjeru će okrenuti vjetar i napuhati vatru koja se ponovno rasplamsava na minski sumnjivom području Vranskog jezera te bukti blizu kuća.

Na terenu su stotine vatrogasaca koji, za razliku zbog bure u ponedjeljak, danas dobivaju i pomoć iz zraka.

Iako su stanovnici pojedinih naselja u Splitu iskazali nezadovoljni načinom na koji je reagirale nadležne službe u gašenu požara, premijer Andrej Plenković koji je prisustvovao sastanku Kriznog stožera rekao je da činjenice govore da su službe obavile ''sjajan posao'' te da nam međunarodna pomoć za sada ne treba.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene