Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Dojam ili činjenica?

Stanovnik Splita o gašenju požara na Kilama: ''Torcida je stigla prije državnih službi''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Kila opisali su užas koji su proživljavali u noći s ponedjeljka na utorak. Prije vojske, u pomoć u gašenju požara pristigli su, kažu, pripadnici Torcide.

Požar u Splitu unio je strah među građane, jer je obrana pojedinih naselja u ključnim trenucima bila samo u rukama civila. "Bilo je pakleno vruće. Imao sam naočale da mi pepeo ne ide u oči. Dim me gušio. Zahvaljujem Torcidi koja je u brzom roku stigla brže nego neke državne organizacije državne", rekao je mladić iz Kila.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Požar u stanu u Splitu - 3 Gasilo 10 vatrogasaca FOTO Izbio požar u stanu: Ozlijeđene dvije osobe

"Mislio sam da će vatra zahvatiti HEP-ov dalekovod i obližnji brežuljak. Ovdje je bilo sto stupnjeva'', rekao je Branko, stanovnik Kila.

"Kad smo vidjeli da je vrag odnio šalu, djecu smo odvezli kod bake i vratili smo se tu gasiti koliko smo god mogli", kazala je Vanja, stanovnica Kila.

U naselju Kila u Splitu sinoć je bila potrebna svaka ruka. Vatra je iz pravca odlagališta otpada Karepovac stigla pod njihove prozore. Sami su evakuirali djecu u strahu da ne dođe do zapaljenja zgrada pokraj kojih se nalazi velika HEP-ova trafostanica i veliki kablovi dalekovoda. Da su se zapalili katastrofa bi bila veća.

Iako je situacija u ovom trenutku stabilna, među mještanima Splita ostaje veliki strah. Naime, do sada se vjerovalo da vatra plamti u okolnim brdima i da će službe zadužene za to zadržati pod kontrolom. Ovog puta vatra je krenula u sam grad među stambene objekte. Građani imaju strah od toga kako će sljedeći puta kada krenu požari sve to izgledati.

Premijer Andrej Plenković istaknuo je da je sustav odradio ''sjajan posao'' te da su kritike koje su građani vlastima uputile preko društvenih mreža temeljene na dojmu za razliku od njegove procjene o ''sjajnom poslu'' koji se temelji na činjenicama.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene