Kod Gračaca Skradinskog izbio je veliki požar na minski sumnjivom području. Vatra je zahvatila borovu šumu, a požar je predvečer stavljen pod kontrolu.


Ukoliko imate snimke ili fotografije požara kod Gračaca Skradinskog, šaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo ih objaviti.

Vezani članci Španjolska se i dalje bori s požarima - 7 VIDEO Apokaliptični prizori požara koji haraju Španjolskom: Evakuirano gotovo 1000 ljudi, toplinski val dodatno otežava situaciju Nastavljaju se požari na Mediteranu - 1 Požari i dalje haraju Mediteranom, žrtve se zbrajaju, stanovnici očajni: "Gubimo našu povijest, naš identitet se pretvara u prah, naša duša gori"

Požar koji je oko 16 sati buknuo kod naselja Sonković u skradinskom zaleđu stavljen je pod kontrolu, potvrdili su iz Centra 112.

Minski sumnjivo područje koje je zahvatio požar kod Gračaca Skradinskog nalazi se blizu autoceste, te Inine benzinske postaje. Prema riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice Šibensko kninske Darka Dukića nije bio ugrožen promet autocestom, koji se odvijao usporeno, kao ni benzinska postaja na odmorištu Prokljan oko koje su postavljena vatrogasna vozila, a područje je sanirano zbog mjera predostrožnosti.

Vatra je planula oko 16 sati, a tri kanadera koja su izašla na gašenje morala su se privremeno povući zbog loših vremenskih uvjeta. Zapovjednik Dukić kaže kako se kanaderi vratili na teren sat vremena kasnije kada su se vremenski uvjeti poboljšali. 

>> Kiša ugasila veliki požar kod Knina

To je bilo veliko olakšanje gasiteljima iz JVP-a Šibenik i Vodice, te DVD-a Šibenik i Drniš, jer zbog minski sumnjivog područja  zemaljske snage nisu smijele zalaziti duboko u područje požara. Na terenu se s vatrom obračunavalo 35 vatrogasaca s 12 vozila uz pomoć tri kanadera.

HAK je u 20,30 satio objavio da je otvorena dionica autoceste A1 između čvorova Pirovac i Šibenik u oba smjera, ali da se vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h na pojedinim mjestima, zbog dima i smanjene vidljivosti nakon gašenja požara kod odmorišta Prokljan sjever. (Hina/D.Š.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook