Gašenje požara, arhiva (Foto: Pixell)
Gašenje požara, arhiva (Foto: Pixell) Foto: Pixell

U Institutu Ruđer Bošković u srijedu ujutro oko 2 sata došlo je do požara u laboratoriju za sintetsku i organsku kemiju.


Vatrogasci su ugasili požar, a iako nije bilo ozlijeđenih, trojica vatrogasaca zbog udisanja dima preventivno su poslani na pregled u KBC Zagreb gdje im nisu utvrđene ozlijede, priopćili su iz Instituta.

Vezani članci U požaru je stradao veći broj pomoćnih prostorija svetišta, ali je kip Majke Božje Bistričke ostao čitav U velikom požaru u svetištu izgorjele brojne prostorije, ali ostao je jedan detalj: "Zanimljivo je da je plastični kip netaknut" Požar na gospodarskoj zgradi Svetišta Majke Božje Bistričke Buktinja u Svetištu Majke Božje Bistričke: Izgorjela dvorana i predavaonica

Požar je u prostorijama laboratorija uzrokovao materijalnu štetu.

Nakon ugašenog požara na teren su izašli i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba koji su utvrdili da u zahvaćenom prostoru ne postoji opasnost od eksplozivnosti, dok su djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar te Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping utvrdili da ne postoji prisutnost kemikalija u zraku ili drugog zagađenja te da nema nikakve opasnosti za građane i zaposlenike IRB-a, priopćili su iz Instituta Ruđer Bošković.