Požar koji je u nedjelju prije podne buknuo iznad Pučišća na Braču večeras je stavljen pod kontrolu, dok je požar u naselju Pitve na Hvaru lokaliziran, a na oba požarišta cijelu će noć dežurati vatrogasci, izvijestili su vatrogasci s terena.

Galerija Požari na otocima - 3 Požari na otocima - 1 Požari na otocima - 4 +1 Požari na otocima - 5

"Požar iznad Pučišća je stavljen večeras pod kontrolu, ali 55 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila dežurat će na požarištu cijelu noć jer povremeno vjetar razbuktava vatru te je nužna brza intervencija vatrogasaca kako bi se spriječilo širenje vatrene stihije", rekao je Hini zapovjednik vatrogasnog operativnog područja Brač Nikola Mratinić.

Vezani članci Požar kod mjesta Sućuraj na Hvaru VIDEO U Istri borba s četiri požara, lokaliziran onaj na Hvaru: Vatrogascima pomažu kanaderi Požar na Braču FOTO/VIDEO Veliki požari na dva otoka: Gusti dim dizao se iznad naselja, vatra bila blizu kućama

Izvijestio je da je u tom požaru opožareno oko 20 hektara borove šume, a učinjena je i materijalna šteta na nekoliko maslinika.

Tijekom popodneva taj je požar u jednom trenutku zaprijetio i kućama i vikendicama u Pučišćima, ali su vatrogasci uspjeli spriječiti prodor vatrene stihije do stambenih objekata.

Požar na Hvaru, koji je u subotu planuo u naselju Pitve kod Jelse, lokaliziran je večeras oko 21 sat, doznaje se od zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jelsa Romana Radonića.

I na tom će požarištu vatrogasci dežurati cijelu noć kako bi se spriječilo eventualno novo razbuktavanje požara jer puše bura koja može raspirivati vatru, dodao je.

Po njegovim riječima, opožareno je oko 15 hektara pretežito borove šume.

Tijekom popodneva vatrena stihija na tom se požarištu bila usmjerila prema kućama u naselju Pitve, ali su je vatrogasci uspjeli na vrijeme zaustaviti.

U gašenju požara pomagali su i kanader i air traktor.

Požari na otocima - 5 Požari na otocima - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju