Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požar kod Živogošća stavljen pod nadzor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema informaciji makarskog Gradskog centra 112, noćas je buknuo i treći požar kod Živogošća, ali je stavljen pod nadzor jutros oko 3 sata. Velikim naporom gasitelja obranjene su kuće u Blatu koje je bila ugrozila vatra.

Zbog tog požara jadranskom magistralom se do jutros u 4,50 sati prometovalo samo jednim kolničkim trakom, a od tada se, kažu u makarskom DC 112, promet odvija nesmetano.

Pročitajte i ovo Gaye Tims, supruga preminulog muškarca - 2 hitno očitovanje Supruga kanadskog turista tvrdi da je preminuo bez razloga: Iz bolnice kažu - propusta nema Ilustracija OGLASIO SE RAVNATELJ Nakon teških optužbi bolnica u Čakovcu pokrenula internu istragu: "Ako se zaista dogodilo, ispričavam se zbog neugodnosti"

Treći požar je buknuo sinoć u 22,45 sati oko 200 metara dalje od jučerašnjeg poslijepodnevnog na predjelu Blato. Gasilo ga je 100 vatrogasaca s 20 vozila svih dobrovljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja te pripadnici DVD-a Kučišće, Imotski i Dugi Rat. 

>> Požari pod nadzorom!

Izgorjela je borova šuma i nisko raslinje na površini od 10.000 metara četvornih. Na požarištu su i dalje vatrogasci koji vodom polijevaju rubne dijelove i gase manje vatre što izbijaju na opožarenoj površini.

Prvi požar na području Živogošća buknuo je jučer oko 17 sati na predjelu Blato, a lokaliziran je iza 19 sati. U njemu je izgorjelo pet hektara borove šume i niskog raslinja.

Drugi je buknuo oko 19 sati uz jadransku magistralu, između dva autokampa u Čisti, udaljenoj kilometar od predjela Blato. I taj je požar ubrzo stavljen pod nadzor, a u njemu je izgorjela borova šuma na površini od oko tisuću četvornih metara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene