Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požar kod Zemunika na miniranom području

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslijepodne u 16,05 sati zaprimljena je dojava o požaru hrastove šume i niskog raslinja u blizini naselja na lokaciji Zemunik Gornji -Zemunik Donji, u Zadarskoj županiji, izvijestilo je Vatrogasno operativno središte (VOS) u Divuljama.

U gašenju požara sudjeluje 28 vatrogasaca iz državne interventne postrojbe (DIP) Zadar, javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zadar te dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Sukošan i Škabrnja sa osam vozila, tri kanadera i dva Air Tractor.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović PREDSJEDNIK U ZEMUNIKU Milanović o Vučićevoj izjavi i padu letjelice: "Ni oni to ne bi mogli oboriti. Plenković je razuman, ali njegov ministar je izgubljen čovjek" Slika nije dostupna o aktualnim temama Plenković brani izgradnju kapele u Betlehemu: "Neki hodočasnik koji nije iz Hrvatske bi je mogao vidjeti pa doći recimo u Zadarsku županiju"

Požar gori na miniranom području na površini od 10 hektara.

Požar koji je izbio oko 15,40 sati kod zaseoka Senj-Smoković, također u Zadarskoj županiji, lokaliziran je u 17,20 sati. Gasila su ga vatrogasaci s dva vozila i zračne snage s požarišta Zemunik Gornji-Zemunik Donji. Izgorjelo je nisko raslinje na površini od 15 hektara.

Tijekom popodneva izbila su dva manja požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na lokaciji Lokva-Rogoznica i Uglanje-Nova Sela kod Trilja, a oba požara su pod nadzorom gasitelja.
Požar kod Lokve-Rogoznice gasilo je 40 lokalnih vatrogasaca sa 7 vozila iz DVD Omiš, DVD Kučiće i DVD Gata. U požaru je izgorio jedan hektar borove šume.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene