Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VATROGASCI NA TERENU

U ranim jutarnjim satima izbio je požar kod Šibenika, kanader pomagao u gašenju

Kanader
Kanader Foto: Twiter/MORH
Vatrogasci su na terenu te gase požar kod Prokljanskog jezera, koji je izbio oko 6:45

U jutarnjim satima oko 6:30 izbio je požar kod Prokljanskog jezera u Šibensko-kninskoj županiji. Kako smo saznali od Javne vatrogasne postrojbe Šibenik na požaru je angažirano osam vatrogasnih vozila kao i kanader.

Pročitajte i ovo Požar u Berlinu Više od 160 vatrogasaca u akciji VIDEO Drama u Njemačkoj: Izbio požar u tvornici kemikalija, šire se otrovni plinovi Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

Iz JVP Šibenik naglašavaju da se situacija dobro razvija te da vatrogasne snage situaciju drže po nadzorom te da kanader više nije uključen u gašenje požara. 

Dojava o požaru stigla je u Županijski vatrogasno-operativni centar Šibenik u 6,33 sati i tada su na požar poslane snage Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, Intervencijske vatrogasne postrojbe Šibenik te DVD-ovi Šibenik, Skradin i Dubravica, ukupno 24 vatrogasca i osam vozila.

Požar je lokaliziran u 9 sati

Požar je lokaliziran u 9 sati. Prema procjeni je opožarena površina 3,75 hektara, a gorila je trava i nisko raslinje. Na terenu su vatrogasci koji rade na sanaciji požarišta.

Na Twitteru je i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske javilo kako je na gašenju bio angažiran i kanader.

Također su izvijestili da od početka protupožarne sezone zračne snage bile su angažirane u gašenju 48 požara. 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene