Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vatrogasci se, uz pomoć protupožarnih zrakoplova, bore s požarom na području Plominske gore koji se nošen burom širi prema Učki, a kuće su obranili, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika Istarske županije Dina Kozlevca.


Požar koji je buknuo tijekom grmljvinskog nevremena u četvrtak oko 13:30 sati iznad Vidikovca u Plominu do sada je progutao više od 300 hektara bjelogorične šume, trave i niskog raslinja.

Vezani članci Gašenje požara (Foto: Screenshot/YouTube) Potez očajnika: Nisu mogli ugasiti požar pa su posegli za otpadom iz septičke jame Požar, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Na Cresu prva međunarodna vježba gašenja šumskih požara u EU-u

"Objekti nisu ugroženi, kuće su obranjene a gašenje požara, koji se tijekom noći širio i prema Učki, znatno otežava jaka bura koja puše na ovome području," kazao je Kozlevac i dodao kako se od jučer s vatrenom stihijom bori 85 profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca iz cijele Istre s 35 vozila, kojima su u pomoć pristigle i vatrogasne ekipe Primorsko-goranske županije te dva kanadera. Na terenu su i ekipe policije, HEP-a i vodovoda.

Rusi pisali Ostojiću i nude pomoć u gašenju?

Po riječima vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca, četiri udara groma uzrokovala su jučer tri požara na udaljenosti od nekoliko kilometara na području između Kršana i Plomina. Požar kod mjesta Kožljak sinoć je lokaliziran, a preostala dva spojila su se u jedan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook