Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požar kod Klisa pod nadzorom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar kod mjesta Rupotine ispod Klisa lokaliziran je i stavljen pod nadzor jučer kasno navečer nakon što je izgorjelo, prema prvim procjenama, 30-ak hektara uglavnom guste borove šume i niskog raslinja.

Gasitelji još natapaju rubne djelove vatrom zahvaćenog područja kako bi spriječili moguće ponovno izbijanje požara, a sanaciju će nastaviti cijelu noć.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUSRET S RIVALOM Milanović otkrio zašto je iznenada promijenio planove i odustao od posjeta Jasenovcu Zoran Milanović i Andrej Plenković na tvrđavi Klis neugodno im je? FOTO/VIDEO: Milanović i Plenković rame uz rame na Klisu, nisu se ni pogledali

Vatra je prijetila kućama u obližnjem naselju kojima se približila na nekoliko desetaka metara, no zahvaljujući golemim naporima vatrogasaca uz potporu kanadera te brzoj reakciji opasnost je otklonjena pa se nije razmišljalo o evakuaciji stanovnika.

Ravnatelj Javne vatrogasne postrojbe grada Splita Felicio Parčina nije isključio mogućnost da je požar bio podmetnut, s obzirom na okolnosti i brzinu kojom se vatra proširila, no to je stvar policije.

Očekuje se kako će uskoro i stara Kliška cesta biti ponovno puštena u promet.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene