Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vatrogasci i dalje nastoje ugasiti požar na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha, koji je buknuo još prije tjedan dana, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje.


Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje, površina nije procijenjena, a na gašenje su upućeni pripadnici Državne interventne postrojbe iz Splita i Zadra. Tijekom jučerašnjeg dana u gašenju su sudjelovala i dva air tractora, dva canadaira te dva helikoptera za prijevoz gasitelja.

>> Lokaliziran požar na brdu Pulac iznad Rijeke

Požar u Smokoviću, koji je bio dojavljen jučer ujutro, ugašen je sinoć u 22,30 sati. Vatrom je bilo zahvaćeno 24 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju tijekom jučerašnjeg dana sudjelovala su dva canadaira, četiri air tractora te 28 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila.

>>
EKSKLUZIVNO Svjedočili smo nadljudskim naporima na +60 u kabini kanadera!

Tijekom dana jučer ugašen je ili lokaliziran niz požara u Dalmaciji, na područjima Lokve Rogoznica, Šestanovca - Prpuše, Trilja predio Kamešnica, Žrnovnice predio Sirotkovići, Prgometa, Plavno - Raštela, Kistanje-Krnjeuve. Ugašen je i požar na području Sušačke Drage u Primorju. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Tomislav Vacenovski, pukovnik Zapovjednik protupožarne eskadrile za Dnevnik Nove TV: "Letjelo se svim raspoloživim zrakoplovima, na tri lokacije, i bačeno je više od 600 tona vode" Vatrogasci na terenu, požar na području Danilo Biranja Potresne fotografije vatrogasaca koji su se cijelu noć borili s vatrenom stihijom nedaleko od Šibenika