Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U iznenadnom požaru potpuno je izgorio dom Šibenčanina, Ivana Mrčele. Prije osam godina Ivan se spasio beskućništva, a danas je opet na početku.


Vatrogasci su reagirali ekspresno. Međutim Ivanu je ostalo samo suznih očiju promatrati kako unutrašnjost kamene kućice nestaje u plamenu. Za život je do danas koristio alatnicu jedne šibenske tvrtke. U trenutku izbijanja požara otišao je po vodu.

'Samac sam i nemam nikoga. Ovdje živim već osam godina. Imam svega 400 kuna socijalne pomoći', kaže nesretni Ivan.

Vezani članci Milovan Kević, voditelj Službe civilne zaštite Šibenik Voditelj Službe civilne zaštite iz Šibenika otkrio kolika je šteta nakon potresa: "Građani su bili jako uznemireni, u strahu" Šteta nakon potresa u Vrpolju VELIKA GALERIJA Potres oštetio osnovnu školu, s brojnih kuća u Vrpolju popadala žbuka sa stropova

U dvadeset kvadrata nije imao puno, ali jest prenoćište. Peć na drva i alat, a sada više nema ništa. A baš je ta peć na drva bila kobna. Vatra se u trenutku rasplamsala. Slučajni prolaznci pozvali su vatrogasce.

Svi su već bili navikli na susjeda Ivana. Iako je živio u teškim uvjetima kažu kako se nije žalio, marljivo se borio za život i snalazio se kako je znao. Ljudi iz tvrtke čije je vlasništvo zapaljena alatnica tolerirali su njegov boravak. Vatrogasci su po dolasku očekivali najgore. Bojali su se da je Ivan unutra.

Ivan zasada izlaza nema. Nakon što je u trenutku ostao bez svega, nema nikoga kod koga bi se mogao smjestiti. Centar za socijalnu skrb preko vikenda neće otvarati vrata. Bez dokumenata i zimske odjeće Ivana očekuje neizvjesnost.