Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZNANJE JE MOĆ

Povratak u školske klupe za više od 500.000 učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od pola milijuna učenika vraća se u školske klupe. Neki su zadnji dan ljetnih praznika iskoristili za igru i odmor, drugi su nabavljali knjige. Ovom danu posebno se vesele najmlađi učenici, više od 40 tisuća prvašića prvi će put čuti školsko zvono.

Veselite li se povratku u školu? Svoj prvi dan povratka u škoske klupe podijelite s nama na moj.report@novatv.hr

Pročitajte i ovo Ilustracija Plastične operacije Profesori u susjedstvu bijesni: Učenice ne mogu vježbati zbog implantata u stražnjici, a evo što rade dječaci Srednja škola u Samoboru Prekinuta nastava Drama u školi u Samoboru: "Djeca su masovno počela kašljati, digli smo na noge sve službe"

Za prvi školski dan sedmogodišnje Tine sve je spremno. 'Tina nam je drugi školarac u obitelji i na neki način nemamo toliko obiteljske euforije jer smo to već prošli', kaže Tinin otac Ninoslav Saraga.  

>> 'Ako želi napredovati, Hrvatska razvoj može temeljiti samo na znanju'

Vrtićku bezbrižnost školskim će obvezama sutra zamijeniti više od 40.000 prvašića. 'U školi puno učiš a u vrtiću se više igraš', kaže sama Tina.

Zadnji slobodan dan prije početka obveza mališani su uglavnom proveli u igri, dok su roditelji nedjelju iskoristili za nabavu knjiga koje im nedostaju.

Kako bi dijete razvilo radne navike, psiholozi savjetuju roditeljima razviti pozitivne stavove djeteta o školi. Potrebno je i odrediti stalni prostor za rad i učenje. Prvašići moraju uvježbati put do škole, ali i naučiti adresu stanovanja i važne brojeve telefona.

Osim prvašiće, novo okruženje i obveze očekuju i bivše osmaše. Tomislav se nakon osnovne škole odlučio za gimnaziju. 'Više truda, više učenja, više provođenja vremena za knjigom, nova ekipa novo društvo i tako', kaže učenik Tomislav Stojaković.

I dok neki žale za ljetnim uživanjem, drugima je dvoipolmjesečni ljetni odmor bio dovoljan.

Teške imenike, učitelji i nastavnici u više od 200 novih škola sutra će zamijeniti onim elektroničkim. Za početak nove školske godine prosvjetari se pripremaju već tjednima, ali jedva čekaju povratak učenika u klupe.

Da sve prođe u najboljem redu, upozorenje i vozačima. Dodatno pripazite na brzinu, od sutra je na cestama više od pola milijuna školaraca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene