Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povrat još čeka svaki 6. građanin

Povrat poreza: Na isplatu čeka još svaki šesti građanin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na isplatu povrata poreza čeka još svaki šesti građanin Hrvatske. Oni kojima je na račun već sjeo novac, maksimalno 6.000 kuna, sve su, uglavnom, potrošili.

Porezna uprava obradila je 85 posto svih prošlogodišnjih prijava. Većina može računati na povrat poreza. 662.890 građana dobit će 1,16 milijardi kuna. A onih koji moraju vratiti u državnu blagajnu znatno je manje - 44.124 građana proračunu su dužni 174 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Novac - 1 podjela 1.7 milijuna kuna Provjerite stanje na računu: Počela isplata preplaćenog poreza Slika nije dostupna Ne treba odustati od prijave Doznajte imate li pravo na povrat poreza!

Najveću plaću lani je zaradio jedan Zagrepčanin - više od 5 milijuna kuna. Četvero poreznih obveznika zaradilo je više od 4 milijuna kuna, njih sedmero više od 3 milijuna, a na listi je još 8 građana koji su zaradili preko 2 milijuna kuna.

Među obrtnicima i slobodnim zanimanjima najviše je zaradio jedan Osječanin s 2,7 milijuna kuna, slijedi ga Bjelovarac s više od 883.000 kuna, pa Splićanin s više od 573.000 kuna i još jedan Bjelovarac s 560.000 kuna.

Na listi je sve manje građevinara, a borba protiv korupcije na prvo je mjesto pogurala odvjetnike. Dobro je zaradilo i troje poljoprivrednika i trgovaca, dvoje prijevoznika te pekar, medicinar, sportski djelatnik, računovođa i knjigovođa.

Vlada je lani ukinula brojne porezne olakšice. Tako će iduće godine novčanici onih građana koji su ih imali ostati prazne.

'Ukinute su olakšice premija osiguranja, stambene olakšice, svi troškovi privatnog liječenja', pojasnila je stručnjakinja za porez  Lucija Turković Jarža.

Preostaje nam zaključiti, ako se nešto ne promjeni, da će poreznu predati samo one osobe, oni građani koji vode poslovne knjige po osnovi obrtničke djelatnosti slobodnog zanimanja ili najmu stambenog prostora. A svima koji razmišljaju čime se baviti u budućnosti prošlogodišnji rekorderi po zaradi pokazuju put.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene