U povodu 30. godišnjice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), izaslanstvo stranke predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem položilo je vijenac te zapalilo svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana na Mirogoju.

Galerija


U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održana je svečana akademija, a premijer Plenković održao je govor u kojem se osvrnuo i na nadolazeće predsjedničke izbore.

Vezani članci Gordan Jandroković Drama u Saboru, mostovci odbili izaći: "Evo, dragi građani, nikoga iz HDZ-a nema" Zgrada središnjice HDZ-a Izabrani novi predsjednici istarskog, riječkog i karlovačkog HDZ-a

Osim toga povodom obljetnice odigrana je nogometna utakmica zvijezda protiv članova HDZ-a. Jedan od agilnijih bio je ministar Zdravko Marić, a među njeogim suigračima na kraju je bilo i nekih koji su s terena izašli šepajući.

Prošle godine je u utakmici sudjelovao i premijer Plenković, no ove je godine kolegama iz stranke dao podršku iz gledališta. Kako je utakmica izgledala pogledajte u priloženoj fotogaleriji.