Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorit će postupak u vezi s predmetom u slučaju ministra državne imovine Gorana Marića, potvrdila je portalu DNEVNIK.hr predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.

Galerija


Povjerenstvo postupak otvara nakon medijskih napisa da je u imovinskim karticama prijavio višestruko nižu vrijednost kuće u Živogošću od današnje tržišne vrijednosti i one koju je imala 2012. kad ju je kupio.

Vezani članci Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Upravni sud poništio odluku Povjerenstva u slučaju Plenkovićeva imenovanja vjenčanog kuma za veleposlanika Milan Bandić Ne pokreće se postupak protiv Milana Bandića: Sam je platio prijevoz službenika na pogreb majke

Ministar državne imovine Goran Marić nedavno je komentirao optužbe o vrijednosti svoje vikendice u Živogošću.

"U takvoj atmosferi istina prva nastrada, ali u takvim okolnostima ona, izgleda, nije ni bitna. Istina je da sam vikendicu kupio prije sedam  godina, u vrijeme krize, i da sam je uredno unio u imovinskoj kartici, da sam unio vrijednost po kojoj sam je kupio i da potrebe procjene tržišne vrijednosti", rekao je Marić.

Povjerenstvo će provjeriti koja je bila uloga ministra u prodaji vile u kojoj je boravio bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, a koja je prodana tvrtki Zvonka Šarića, s kojim je ministar u prijateljskim odnosima i od kojega je kupio kuću u Živogošću.