Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavio nižu vrijednost?

Povjerenstvo otvara predmet u slučaju vikendice ministra Gorana Marića

Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorit će postupak u vezi s predmetom u slučaju ministra državne imovine Gorana Marića, potvrdila je portalu DNEVNIK.hr predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.

Povjerenstvo postupak otvara nakon medijskih napisa da je u imovinskim karticama prijavio višestruko nižu vrijednost kuće u Živogošću od današnje tržišne vrijednosti i one koju je imala 2012. kad ju je kupio.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman 2,11 milijuna eura dividendi Sada je jasno o čemu se radi: Ministru Grliću Radmanu još je 2019. godine rečeno da milijune mora upisati u imovinsku karticu Drago Matanović Primio, a nije smio Ponovno nakon dvije godine! Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv glavnog inspektora obrane

Ministar državne imovine Goran Marić nedavno je komentirao optužbe o vrijednosti svoje vikendice u Živogošću.

"U takvoj atmosferi istina prva nastrada, ali u takvim okolnostima ona, izgleda, nije ni bitna. Istina je da sam vikendicu kupio prije sedam  godina, u vrijeme krize, i da sam je uredno unio u imovinskoj kartici, da sam unio vrijednost po kojoj sam je kupio i da potrebe procjene tržišne vrijednosti", rekao je Marić.

Povjerenstvo će provjeriti koja je bila uloga ministra u prodaji vile u kojoj je boravio bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, a koja je prodana tvrtki Zvonka Šarića, s kojim je ministar u prijateljskim odnosima i od kojega je kupio kuću u Živogošću.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene