Obavijesti Video Pretražite Navigacija
optužbe o vrijednosti kuće

Ministra Marića uzrujala pitanja o vikendici: ''Kod mene nema tajni, a s time se huškači ne mogu pomiriti''

Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar državne imovine Goran Marić komentirao je optužbe o vrijednosti njegove vikendice u Živogošću.

"U takvoj atmosferi istina prva nastrada, ali u takvim okolnostima ona izgleda nije ni bitna. Istina je da sam vikendicu kupio prije 7 godina, u vrijeme krize, i da sam je uredno unio u imovinskoj kartici i unio sam vrijednost po kojoj sam je kupio i da nema potrebe procjene tržišne vrijednosti", rekao je Goran Marić novinarima uoči sjednice Vlade.

Pročitajte i ovo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 Sukob interesa Nekim političarima su bili trn u oku, a sad kreću u škole: Zna se i tko je prvi na redu Eric Dupond-Moretti - 1 Optužbe za sukob interesa FOTO/VIDEO Počelo suđenje bez presedana: Ministar pravosuđa pred sudom jer je maltretirao suce s kojima se sukobljavao dok je bio odvjetnik, a to je tek dio šire priče

Ministar je istaknuo da ne samo on već i drugi političari i državni dužnosnici imaju nekretnine diljem Hrvatske, a samo se za njegovu vikendicu u Živogošću traži sadašnja vrijednost. "To je zato što kamen spoticanja nije vikendica, nego onih 1300 protiv kojih se vodi postupak za iseljenje jer nisu plaćali Republici Hrvatskoj 25 godina naknadu za korištenje državnih nekretnina. Kamen spoticanja su oni koji su kupili stanarska prava za 5000 eura, a nisu 25 godina plaćali ratu od 100 kuna. Kamen spoticanja su trgovačka društva, koja su ušla u vlasništvo nekretnine, a ona im nije ušla u temeljni kapital", rekao je ministar.

''Nemam dohodaka od iznajmljivanja apartmana''

Marić je rekao da će Povjerenstvu za sukob interesa uvijek biti raspoloživ. "Ja sam prijavio ono što sam kupio i sve što zakon obvezuje, ja ću to prijaviti. Predobro znam što trebam prijavljivati. Ja nemam dohodaka od iznajmljivanja apartmana. Sve što moram prijaviti, ja prijavljujem. Kod mene nema tajni, nema misterioznosti, a s time se huškači ne mogu pomiriti. Čak ne mogu ni skriti oduševljenje javno objavljujući to i upravo ti su izravno prodavali i davali u zakup prostore u središtu grada", rekao je Marić.

Upitan tko su huškači, ministar je rekao da ni na koga ne cilja. "Ja ni na koga ne ciljam. Zna se sve tko je i protiv koga. Pa, mi smo noćas imali provalu u vili u Kostreni. Imali smo provalu u središtu grada u tri stana po 200 kvadrata. I sve sam ih istjerao. Neće ta banda biti u Hrvatskoj dok sam ja ministar. A ja ću sve što treba dati povjerenstvu i što je moja zakonska obveza, to ću napraviti, ali neću raditi ono što nije zakonska obveza. Za mene su banda oni koji protupravno koriste tuđe. Ima ih na stotine, tisuće'', kazao je ministar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene