Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donesena odluka

Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv ministra Beroša zbog platforme Cijepise

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je odlučilo da neće pokrenuti postupak protiv ministra zdravstva Vilija Beroša jer nisu utvrdili okolnosti iz kojih bi proizašla interesna povezanost ministra s vlasnikom kompanije Uspjeh koja je radila na platformi Cijepise.

Mediji su problematizirali internetsku stranicu Cijepise za prijavljivanje građana za cijepljenje kao i tko je izradio spornu stranicu te koliko je to koštalo.

Pročitajte i ovo Sabor Tajno glasanje Sabor izabrao novo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, predsjednica je Aleksandra Jozić Ileković Slika nije dostupna SUKOB INTERESA Tko će biti novi šef tijela koje je Plenkoviću i Milanoviću dizalo tlak, a Karamarka koštalo odlaska iz politike?

U slučaju ministra Beroša također je utvrđeno da su se poštivale odredbe Zakona o javnoj nabavi.

Zastupnici u Hrvatskom saboru bili su prijavljeni iz razloga što su se cijepili prije drugih građana, a Povjerenstvo je odlučilo kako neće pokretati postupak.

Nema postupka ni protiv zastupnika Radića

Gradonačelnik Grada Osijeka i HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Radić bio je prijavljen jer je imao vlasništvo u trgovačkom društvu Tlocrt d.o.o. te je u prijavi navedeno pitanje je li on trebao prenijeti upravljačka prava s obzirom na to da je jedno vrijeme bio na dužnosti, a jedno vrijeme nije.

Radić je sve svoje poslovne udjele, odnosno cijelo trgovačko društvo prenio na svog oca te u toj situaciji nije trebao prenositi upravljačka prava, a shodno tome Povjerenstvo neće pokretati postupak.

Pokrenut postupak protiv predsjednika Uprave Jadrolinije

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte jer je primao dodatne naknade poput dara za djecu, božićnice i regresa, a također će pokrenuti postupak jer je primao i naknadu u Nadzornom odboru Turističke zajednice Primorsko-goranske županije.

Pokrenut je postupak i protiv člana Uprave Hrvatskih autocesta Stjepana Baranašića jer je istovremeno uz obnašanje svoje dužnosti obavljao i dužnost člana Općinskog vijeća općine Mala Subotica te je za to primao naknadu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene