Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog izjava oko smrti Mattea Ružića

Povjerenstvo Liječničke komore ocijenilo opravdanim zahtjev za disciplinskim postupkom protiv Kujundžića i Petrova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Časni sud HLK-a u kolovozu 2018. zaprimio je zahtjeve za pokretanje disciplinskih postupaka u vezi s izjavama danim u javnosti putem medija o okolnostima smrti Mattea Ružića iz Zaprešića. Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju ocijenilo je da su zahtjevi protiv prof. dr. sc Milana Kujundžića i dr. sc. Bože Petrova opravdani.

Priopćenje Hrvatske liječničke komore prenosimo u cijelosti. 

Pročitajte i ovo Ines Strenja Linić (Foto: Dnevnik.hr) mrtvo slovo na papiru Most: U ponoć istječe rok za sazivanje izvanredne saborske sjednice o povjerenju Kujundžiću Nikola Grmoja i Božo Petrov Biografija šefa Mosta Božo Petrov umalo je postao svećenik. Od Metkovića, Vrapča, neslavne Vlade, pa do prepuštanja političkih reflektora Grmoji

"Časni sud HLK u kolovozu 2018. zaprimio je zahtjeve za pokretanje disciplinskih postupaka u vezi s izjavama danim u javnosti putem medija o okolnostima smrti Mattea Ružića iz Zaprešića te je navedene zahtjeve proslijedio Povjerenstvu za medicinsku etiku i deontologiju HLK na prethodni postupak.

Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju HLK nakon provedenog prethodnog postupaka donijelo je pozitivno mišljenje, odnosno zauzelo je stav da je zahtjev doc. dr. sc. Željka Jovanovića za pokretanjem disciplinskog postupka protiv prof. dr. sc. Milana Kujundžića opravdan.

U odnosu na zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka kojeg je Ministarstvo zdravstva podnijelo protiv dr. sc. Bože Petrova, Povjerenstvo je također zauzelo stav da je zahtjev opravdan.

Mišljenja Povjerenstva dostavit će se Časnom sudu HLK na daljnji postupak. Časni sud HLK svojom odlukom zahtjev podnositelja, između ostalog, može odbiti, liječnika može osloboditi odgovornosti ili ga proglasiti odgovornim.

U slučaju proglašavanja odgovornim, liječniku se može izreći neka od disciplinskih mjera koje su propisane Pravilnikom o disciplinskom postupku HLK.

Protiv odluke Časnog suda HLK moguće je podnijeti žalbu Visokom Časnom sudu HLK."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene