Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak otpisanih

Agrokor postigao dogovor s bankom: ''Priznat ćemo tražbine Sberbanka, a oni će povući sve tužbe''

Fabris Peruško i Sergej Volk (Foto: Dnevnik.hr)
Fabris Peruško i Sergej Volk (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Fabris Peruško i Sergej Volk (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U 17 sati povjerenik za Agrokor Fabris Peruško daje izjavu za medije oko najavljivanog mogućeg povratka ruskog Sberbanka u proces pregovora oko nagodbe i odustajanja od međunarodnih tužbi.

"Pozvali smo vas kako bismo vam rekli da su Agrokor i Sberbank postigli dogovor o zajedničkom radu na nagodbi", rekao je povjerenik za Agrokor Fabris Peruško. Sporazum oko toga s najvećim Agrokorovim vjerovnikom je i potpisan.

Volk nahvalio Peruška: On je u kratkom vremenu stavio stvari pod kontrolu

Pročitajte i ovo Fabris Peruško (Dnevnik.hr) POSTIGNUT DOGOVOR Peruško o nagodbi s vjerovnicima: "Imamo dvotrećinsku potporu, sada dogovore treba pretvoriti u provediva rješenja" Nagodba u Agrokoru dovedena u pitanje (Foto: Dnevnik.hr) Preostalo još 48 dana Grčevita borba oko nagodbe u Agrokoru: "Ulog je prevelik, sva imovina nije dovoljna da se isplati cijeli dug"

"Sberbanka potvrđuje da je s Agrokorom, kojeg predstavlja gospodin Peruško, postignut dogovor o poduzimanju određenih koraka vezanim za rješavanje situacije u Agrokoru", rekao je u izjavi nakon Peruška Sergej Volk iz Sberbanka.

Volk je istaknuo kako je Sberbanka s Agrokorom dogovorila hodogram nagodbenog procesa, koji uključuje radnje koje će trebati poduzeti Agrokor i ruska banka podjednako.

"Te će radnje poslužiti kao baza za daljnje konstruktivne razgovore... i omogućit će da se u zakonskom roku postigne nagodba", rekao je Volk.

"Ako će se sve strane držati zacrtanog plana, postignut ćemo stabilnu nagodbu", dodao je Vol i poručio da će Sberbank uključiti i u pregovore o nagodbi.

Pozdravio je i trenutni angažman svih interesnih strana u postizanju nagodbe. Naglasio je da je Sberbank zadovoljan dosadašnjim procesom pregovora oko nagodbe i rezultata koje je u kratko vrijeme Peruško postigao kao novi povjerenik za Agrokor.

"On je u kratkom vremenu od imenovanja uspio stvari staviti pod kontrolu i napravio je značajan pomak u nagodbenom procesu", poručio je Volk.

Peruško: Priznat ćemo tražbine Sberbanka, a oni će povući sve tužbe

Peruško je nakon Volka podsjetio kako je Sberbanka Agrokorov najveći vjerovnik.

"Naš dogovor je takav da ćemo mi kao uprava priznati tražbine Sberbanke, a s druge strane Sberbanka će povući svoje tužbe", naglasio je povjerenik za Agrokor.

Peruško je rekao da je i za proces nagodbe dobro da Sberbank bude njezin bitan dio te da sudjeluje u pregovorima oko iste.

Posebno je istaknuo kako će sve to omogućiti i drugi cilj nagodbe, a taj je da restrukturirani Agrokor ima bolju poslovnu budućnost.

Na kraju je Peruško podsjetio i na održan sastanak privremenog vjerovničkog vijeća u Splitu, gdje se radilo na samom okviru nagodbe.

"Postigli smo određene korake tako da sad možemo sa sigurnošću tvrditi da ćemo 10. travnja imati okvir nagodbe gotov", rekao je Peruško.

"To nam omogućuje da u zakonskom roku osiguramo donošenje završnog teksta nagodbe", istaknuo je Peruško.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene