Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dopredsjednik županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Međimurske županije i zamjenik župana Mladen Križaić izjavio je na konferenciji za novinstvo kako osuđuje Izjavu slovenskog Državnog sabora, jer se njome prejudicira državna granice između Hrvatske i Slovenije, posebice kada je u pitanju lijeve obala Mure kod Hotize.


Dodao je kako međimurska županijska organizacija HDZ-a daje punu potporu Vladi Republike Hrvatske i Hrvatskom saboru da se pitanje granica riješi putem međunarodnih institucija, poštujući međunarodno pravo.

Vezani članci Parkiranje na plaži Kakva sramota kod Šibenika... Osigurali si ''prvi red do mora'', ali pod koju cijenu? Plitvička jezera, ilustracija Obrat u slučaju! Nakon priloga u Dnevniku Nove TV u parku Plitvička jezera se predomislili: Karta ipak neće poskupjeti

Dopredsjednik međimurskog HDZ-a i zamjenik župana Križaić također je istaknuo kako su na strani Republike Hrvatske argumenti, budući da postoje povijesne karte koje neupitno potvrđuju da je lijeva obala Mure sastavni dio državnog teritorija Hrvatske.

Na konferenciji je ujedno najavljena inicijativa HDZ-a da sve stranke u Skupštini Međimurske županije, na sjednici u petak, donesu izjavu kojom će osuditi spomenutu izjavu slovenskog Državnog zbora te izraziti potporu državnim institucijama u daljnjim pregovorima sa Slovenijom i rješavanju novonastale situacije.