Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Europska komisija odobrila

Potvrđen plan preustroja za 3. maj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je da je prispjela potvrda Europske komisije za plan preustroja riječkog brodogradilišta 3. maj, odnosno da je plan preustroja prošao, iako je Komisija dosta dvojila o njegovoj održivosti.

Ivan Vrdoljak pojasnio je kako je bilo teže nego je očekivao te da Europska komisija ima dodatni zahtjev za posebno nadziranje ostvarivanja plana preustroja, što će obavljati predstavnik te komisije.

Ocijenio je da je to prihvatljivo te da i Vlada treba nadzirati planove preustroja, i u drugim brodogradilištima dodavši da će se još mnogi detalji u vezi preustroja 3. maja tek usklađivati i dogovarati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uljanik kupuje samo 'maticu' Vlada odlučila: Četiri tvrtke iz sastava 3. maja preuzima država Slika nije dostupna Dio radnika bez plaće Vrdoljak uvjeren u uspjeh privatizacije škverova, u 3. maju zabrinuti

>> Grad Rijeka pomaže radnicima 3. maja, škver oslobođen obveza iz pisama garancije

Komentirajući pad BDP-a od 1,5 posto, Vrdoljak je rekao da nije dovoljno reći da smo usporili pad i da to nije ono što se željelo. Nadam se da ćemo za sljedeće tromjesečje imati bolje podatke, u plusu, kazao je ministar dodavši da smatra da treba prestati stvarati sliku o zemlji na račun tromjesečnih statističkih izvješća. Ovo što je uništeno u zemlji je uništeno u 20 godina, u 100 tromjesečja, rekao je dodavši da će nam trebati još nekoliko tromjesečja da dođemo u plus. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene