Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad kraja

Nakon potresa stanovnici naselja kod Siska strahuju od još jedne opasnosti: ''Ovo je šlag na odvratnu tortu''

U potresu oštećen savski nasip u Palanjku kod Siska
U potresu oštećen savski nasip u Palanjku kod Siska DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 U potresu oštećen savski nasip u Palanjku kod Siska Galerija 1/1 >>
Nakon serije snažnih potresa koji su pogodili područje Siska, stanovnici Palanjka strahuju i od poplava od kojih više nisu zaštićeni jer je potres oštetio i nasip.

Osim što su u strahu zbog podrhtavanja tla nakon serije snažnih potresa koji su pogodili Petrinju, Sisak i okolicu, stanovnici naselja Palanjek, nedaleko od Siska, zabrinuti su i zbog nasipa koji je oštećen u potresu.

Pročitajte i ovo Građani očajni zbog spore obnove Banovine - 3 Tuga Banovina tri mjeseca nakon potresa ne vidi napredak, stanovnici u suzama: "Na što liči naš grad... i nitko se ne bori za njega" Obitelj Hajdinjak GEOTEHNIČARI NA TERENU Dom obitelji Hajdinjak u opasnosti: Zbog prodiranja vode morali su nakon potresa preseliti u kontejner

Na fotografijama koje nam je poslao čitatelj vidi se kako je nasip dubokom pukotinom podijeljen na dva dijela. Riječ je o nasipu koji Palanjek brani od rijeke Save. ''Ako sada Sava iznenada naraste, prije nego što ovo poprave, sve će nas poplaviti'', kaže nam.

''Ovo je šlag na odvratnu tortu. Nasip se što brže mora sanirati. U protivnom Palanjek ode u vodu'', rekao je čitatelj.

Hrvatske vode: Nema mjesta panici

O svemu smo kontaktirali i Hrvatske vode iz kojih su nam rekli da su njihovi djelatnici odmah otišli provjeriti nasip u Palanjku, jednako kao i nakon prvog potresa.

''I nakon prvog potresa smo uočili oštećenja, ali nije ništa alarmantno, hvala Bogu. Direktor je već sad na terenu. Nije toliko alarmantno pa nismo htjeli izdavati niti priopćenja da ljude ne bi dodatno uplašili nakon potresa. Vodostaj je nizak, nema nikakvih problema i naši su već pristupili sanaciji'', kazala nam je Kristina Buljubašić iz Ureda generalnog direktora Hrvatskih voda.

''Sve se može sanirati, nema mjesta panici. Odmah ćemo sanirati, ne trebamo ništa čekati jer su i vremenski uvjeti dobri pa nema razloga za čekanje'', dodala je Buljubašić.

A osim nasipa, potres je oštetio i cestu uz sam nasip. Pukotina je nastala u cesti koja povezuje Palanjek i Tišinu Erdedsku.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene