Potres jačine 3,7 prema Richteru pogodio je u utorak oko dva sata iza ponoći okolicu Siska, izvijestio je Europski mediteranski centar za potrese (EMSC). Oko 9:30 osjetio se još jedan potres magnitude 3.0


Epicentar potresa bio je 14 kilometara jugozapadno od Siska, na dubini od 2 kilometra.

Vezani članci Kristina Ikić Baniček Ikić Baniček: "Sve ide jako sporo. Svaki naknadni potres predstavlja dodatnu opasnost, zelene naljepnice postaju žute, a žute crvene" Damir Vanđelić Vanđelić otkrio zašto će dati otkaz kao ravnatelj Fonda za obnovu: ''Puni mandat neću ostati...''

Prema opisima stanovnika u komentarima EMSC-ove objave, potres se osjetio na širem području Sisačko-moslovačke županije.

"Zatreslo je žešće", jedan je od komentara na EMSC-u.

EMSC je prvo na Twitteru objavio kako je potres bio 3,9, no na aplikaciji su smanjili na 3,7. Hrvatski seizmolozi su naveli isto.

"Noćas, 9. ožujka 2021. godine u 02 sata i 02 minute seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 7 km južno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice, napisali su.

Novi potres zabilježen je u 9:20 s epicentrom 13 kilometara od Petrinje. EMSC je objavio da je bio jačine 3 stupnja po Richteru, a stanovnici koji su ga osjetili napisali su da se osjetilo lagano podrhtavanje.