Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Zatreslo je žešće"

Jutros novi potres na Banovini magnitude 3.0, tlo se treslo i tijekom noći

Potres jačine 3,7 prema Richteru pogodio je u utorak oko dva sata iza ponoći okolicu Siska, izvijestio je Europski mediteranski centar za potrese (EMSC). Oko 9:30 osjetio se još jedan potres magnitude 3.0

Epicentar potresa bio je 14 kilometara jugozapadno od Siska, na dubini od 2 kilometra.

Pročitajte i ovo Blagi potres 1,2 po Richteru Slabi potres zatresao područje oko Bedekovčine: Neki su se našalili pa to povezali s Baby Lasagnom Obnova na Banovini Dugo je trebalo Zadnji dani života u kontejneru: Stanovnici Banovine napokon se vraćaju u svoje domove

Prema opisima stanovnika u komentarima EMSC-ove objave, potres se osjetio na širem području Sisačko-moslovačke županije.

"Zatreslo je žešće", jedan je od komentara na EMSC-u.

EMSC je prvo na Twitteru objavio kako je potres bio 3,9, no na aplikaciji su smanjili na 3,7. Hrvatski seizmolozi su naveli isto.

"Noćas, 9. ožujka 2021. godine u 02 sata i 02 minute seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 7 km južno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice, napisali su.

Novi potres zabilježen je u 9:20 s epicentrom 13 kilometara od Petrinje. EMSC je objavio da je bio jačine 3 stupnja po Richteru, a stanovnici koji su ga osjetili napisali su da se osjetilo lagano podrhtavanje. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene