Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima i vjenčanja

LJUBAV U VIRTUALNOM SVIJETU U Hrvatskoj sve popularnije traženje partnera na internetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema nekim istraživanjima do 2031. godine polovica parova upoznati će se samo preko Facebooka.

Sve je više i onih koji na Internetu traže partnera ili partnericu. I to, pomoću online servisa za spajanje partnera. No, mnogi koji su sada u vezi ili braku, kažu kako ih je ipak pomalo sram priznati da su ljubav pronašli na Internetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija U veljači Uskoro počinje jedan od najkompleksnijih projekata u Hrvatskoj: Mogao bi promijeniti život mnogima Ilustracija Zanimljivi rezultati Znate li što vam djeca rade na internetu? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Umjesto na plesnjaku Ivan je svoju curu Bojanu upoznao u virtualnom svijetu. Preko online servisa za spajanje partnera.

'Prvo smo razmijenili nekoliko poruka preko foruma onda smo se čuli preko telefona nekoliko puta i onda smo se odlučili naći', priča Igor Plavšić.

Za razliku od njega Nera koristi nekoliko servisa za upoznavanje. Ali onog pravog još nije pronašla.

'Samo ono nisam imala neke ljepotane i to', kaže Nera Bašić. Ali Contessi Neri kakav joj je nickname na tražilici to nije bio jedini problem. 'Meni se osobno nitko nije dopao, da je bio klik bilo bi super', kaže.

Sve je veći broj onih koji na takav način traže partnera ili partnericu. A raste i broj onih koji su u tome uspjeli pa su sada u vezi ili braku.

'Ja mislim da su dva razloga za to. Jedan je da danas živimo u jednom dinamičnom vremenu u kojem ima sve manje vremena za tradicionalno upoznavanje i traženje partnera ili partnerice, a drugi jer je Internet postao sastavni dio života', objašnjava psiholog dr.sc. Dean Ajduković.

Svaki od tih servisa ima svoje specifičnosti. Platforma koja spaja katoličke samce broji 6.200 članova. Mogu mu pristupiti samo oni koji traže ozbiljnu vezu.

'Jako smo ponosni na to što smo u prvih godinu dana čak 3 vjenčanja imali za koja znamo što su nam ljudi pisali i poslali zahvalnicu. I oko 15-ak parova', priča Neven Kalinić, osnivač platforme za spajanje katolika.

I Neven je svoju sadašnju ženu upoznao preko Interneta.

'Zajednička prijateljica je predložila na društvenoj mreži da se sprijateljimo što sam prihvatio, a ubrzo nakon toga smo se našli', priča Neven.

Dokumentarni film o virtualnoj ljubavi

Sva iskustva virtualne ljubavi objedinio je redatelj Željko Sarić u svome dokumentarnom filmu 'Iskrice' koji prati 7 protagonista koji pod nadimcima na internetu traže dugotrajnu ili kratkotrajnu ljubav. Samo je jedan imao uspjeha.

'Sinonim filma je da imamo ljude koji tragaju i ne nađu i imamo ljude koji su u vezi i ostaju u vezi', kaže redatelj.

Dok je jednima ovaj način upoznavanja idealan - drugima je još nezamisliv.

Neka istraživanja govore da će se do 2031. polovica parova upoznati samo preko Facebooka. Iako je mnoge još uvijek sram priznati da su svoju ljubav pronašli upravo na - Internetu!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene