Potraga za pacijentom koji je napustio psihijatrijsku ustanovu na Rabu krajem lipnja i dalje traje.


Riječ je o osobi s invaliditetom koja je prije sedam godina pokušala počiniti ubojstvo i samoubojstvo.
 

Vezani članci Policija na autocesti, ilustracija - 1 Nesreća na Rabu: Automobilom udario pješaka, ubio ga na mjestu PR Nove Tisak plus prodavaonice - Rab i Čakovec

Drago Babić - pacijent psihijatrijske bolnice pobjegao je 22. lipnja.

'Nažalost, došlo je do jednog tehničkog propusta djelatnika porte', kaže Vesna Šendula Jengić, ravnateljica psihijatrijske bolnice Rab.

Riječ je o osobi koja je prije sedam godina iz pištolja teško ozlijedila kćer svog poznanika.

'Ne znam u kakvom je stanju, koliko je pokretan, koliko je u stanju napravit zlo, koliko nije. Ja znam od prije - nije pitanje da li hoće, nego da li može', kaže Željko Šalov, otac žrtve.

'Mi se ne bojimo, to vam mogu reć da se ne bojimo, osim šta nam je izuzetno teško radi unučadi i starijeg djeteta', kaže Ksenija Šalov, majka žrtve.

U posljednje vrijeme zaredali su se bjegovi osumnjičenika i pacijenata u Hrvatskoj.

'Dakle, samo je jedan bijeg bio iz zatvora. Iz zatvorskog sustava, zatvora u Sisku. Ostali bjegovi nemaju nikakve veze sa zatvorskim sustavom', kaže ministar pravosuđa Ante Šprlje.

Zbog posljedica samoranjavanja, Babić prema procjeni stručnjaka nije bio sposoban za suđenje.

'Praktički ta osoba ne bi bila u stanju skočiti niti skočiti, preskočiti jer je bila teško pokretna', kaže ravnateljica.

U potragu za nestalim uključeni su djelatnici bolnice, GSS i policija. No, već 20 dana nema mu ni traga. Babić se u bolnici svojevoljno liječio i liječnicima nije jasno zašto pobjegao i kamo se uputio.

'Ne radi se o zatvorskom bolesniku. Mi smo ga imali duže vrijeme na liječenju s time što je pokrenut u Rijeci već postupak tzv. civilne prisilne hospitalizacije', kaže ravnateljica.

Policija moli građane ukoliko vide ovu osobu čije ime i slika se nalaze u evidenciji nestalih osoba, da izvijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu 192.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju