HGSS od ponedjeljka ujutro intenzivno traga za mladićem koji je još u nedjelju nestao na području Perućkog jezera.


U potragu za nestalim mladićem su uključeni gotovo svi spasioci i njihovi resursi, kao i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Na terenu su plovila, dronovi, potražni psi.

''Nastavljamo potragu. Koristili smo sve moguće resurse koje smo mogli koristiti'',  kazao je voditelj potrage Ante Jukić u razgovoru sa Sofijom Preljvukić u Dnevniku Nove TV.

Dodao je da je pronađen automobil, a kasnije i odjeću koja je bila uz sami rub jezera. ''Nemamo indicija da bi moglo upućivati na nešto loše. Momak je bio sportaš, bavio se planinarstvom'', pojasnio je Jukić i kazao da je sigurno prošlo 100-ak ljudi, među kojima su bili i prijatelji i njegovi susjedi.

HGSS spašavao turiste s litice - 3 Zapeli na stijeni okruženoj morem i ispod strme litice: Dizala se plima, puhala je bura pa je u akciju morao HGSS

Buran vikend gospićkih spašavatelja Buran vikend gospićkih spašavatelja: "Možda mačke i imaju devet života, ali mi ljudi sigurno ne, zato..."

''Večeras ćemo koristiti dronove s termalnim kamerama, potražne pse i pretraživat ćemo drugu stranu jezera. Želja mu je bila da prepliva jezero i moguće je da ga je preplivao. Sve snage su na tom dijelu jezera'', istaknuo je Jukić.

 

Više o potrazi pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju