Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nužne su reforme

Potpredsjednik Sabora Leko sastao se s Thomasom Wieserom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko sastao se sa predsjednikom Odbora za gospodarstvo i financije Vijeća Europske unije unije Thomasom Wieserom

Teme sastanka bile su širolike, od  fiskalne i financijske stabilnosti Europske unije i eurozone, provedbe nužnih reformi prije ulaska Hrvatske u punopravno članstvo i financijskih aspekta hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

Wieser je najavio da odbor kojim predsjeda najesen planira objaviti dokument koji bi trebao dati smjernice za stvaranje europske bankovne i financijske unije, pri čemu, kako je rekao, treba voditi računa o ustavnim pravima glede fiskalne odgovornosti u pojedinačnim članicama Europske unije, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo"

>> Leko s rumunjskim veleposlanikom o bilateralnoj suradnji

'Hrvatska članicom Europske unije postaje u trenutku ozbiljne gospodarske recesije i nužno je provesti ozbiljne reforme kako bi njezino članstvo u Uniji bilo uspješno', rekao je Wieser, istaknuvši potrebu zaustavljanja i smanjivanja rasta vanjskog duga, vodeći računa o reformama mirovinskog sustava, zdravstva, energetskog sustava i željeznice te o općoj klimi za nove investicije.

Potpredsjednik Sabora, po priopćenju, ustvrdio je da će Hrvatska ispuniti sve obveze prije ulaska u EU, uključujući i standarde financijske discipline Europske unije.

'Hrvatski sabor i hrvatski građani spremni su izgraditi Hrvatsku i hrvatsko društvo kako bismo 1. srpnja 2013. postali poželjna članica Europske unije, za što imamo kapacitete', zaključio je Leko.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene