Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako umjetna oplodnja nije briga karlovačkog Gradskog vijeća, danas se i ta tema našla na aktualcu i to zahvaljujući SDP-ovki Marini Novaković.


Gradska zastupnica SDP-a Marina Novaković je kazala kako se posramila zbog nedavne izjave gradonačelnika Damira Jelića o Bleiburgu i Jasenovcu koje je kao potpredsjednik HDZ-a dao o umjetnoj oplodnji, prenosi Radio Mrežnica.

Vezani članci Karlovačka policija traga za muškarcem i ženom - 3 Znate li tko su ljudi s ovih fotografija? Policija traži muškarca i ženu zbog krađe u Karlovcu Slika nije dostupna Karlovački SDP traži ostavku zamjenice gradonačelnika Marine Kolaković zbog utvrđenog sukoba interesa

>> HDZ zakon umjetnoj oplodnji izjednačio s Jasenovcem i Bleiburgom

Iako mu je u pomoć priskočio dr. Josip Žunić zatraživši stanku, Jelić je nakon kraćeg odmora ipak krenuo u objašnjavanje onog što je htio reći, dodajući da je to izvučeno iz konteksta i krivo protumačeno.

Pojasnio je kako je bit zakona živjeti ili ne živjeti te da on sam ne želi raditi razlike među ljudima. 'Tko to ljudima daje pravo da odlučuju za jedan život nauštrb njih pet ili šest. Smatram da je začeće početak života', kazao je Jelić te dodao da on kao muškarac ne može shvatiti što znači nositi život u sebi. 'No, najgore je kad muškarac abortira', ustvrdio je Jelić te dodao kako je zbog svega izrečenog spreman podnijeti moralno i časno i to što ga nazivaju kromanjoncem, neandertalcem i desničarom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.