Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Izmišljeni napisi'

Pusić: Priče o izlasku HNS-a iz koalicije nemaju veze s mozgom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade Vesna Pusić danas je demantirala priče o izlasku njene stranke iz vladajuće koalicije nazvavši takva nagađanja lažnima.

Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u utorak je odlučno opovrgla pisanje nekih medija da će HNS izaći iz koalicije ukoliko se pokrene inicijativa za promjenom Ustava u koji bi se uvrstila odredba o nezastarijevanju slučajeva politički motiviranih ubojstava, istaknuvši da u SDP- ta inicijativa za sada ne postoji.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

'Mislim da za sada ta inicijativa u SDP-a ne postoji', kazala je Pusić, dodavši da je, ukoliko dođe do rasprava s Europskom komisijom, sve 'rješivo unutar zakona i modifikacijama samog zakona'.

'Mislim da će se to rješiti na razini zakona. Nitko nije veliki prijatelj čestih promjena ustava', dodala je ministrica i ocijenila da 'Ustav, ako želimo stabilnost, treba mijenjati malo i rijetko'.

>> Pusić: Jakovčić u Vladi? Predizborne parade su završile

'Ovo sigurno nije takva situacija', rekla je Pusić i opetovano ponovila da se o tome uopće nije razgovaralo te da iz SDP-a ta inicijativa nije došla.

Za napise u medijima je kazala da 'nemaju veze s mozgom' te da se radi o 'izmišljenim napisima'.

'Ta tema nije na dnevnom redu. Što se nas tiče, Ustav je dokument koji nije potrebno mijenjati da bi se ovaj eventualni problem riješio. Ali SDP takvu inicijativu nije ni pokrenuo', bila je odlučna u odgovoru šefica hrvatske diplomacije. Na pitanje zašto HNS nije u ranijoj proceduri, dok se pripremao prijedlog zkona, izrazio svoj stav, Pusić je kazala da je stranka svoj stav izrazila i da HNS i 'dalje stoji kod stava o rješavanju tih problema u zakonu, u komunikaciji s Komisijom'.

'Mi ćemo apsolutno uskladiti stavove', poručila je Pusić.

Prema pisanju medija, HNS je izrazio duboku sumnju i u opstanak netom donesenog Zakona o suradnji u pravosudnim stvarima s članicama EU-a. Saborski zastupnici su u petak sa 78 glasova 'za' i šest 'protiv' usvojili Zakon o suradnji u pravosudnim stvarima s članicama EU. Zbog vremenskog ograničenja, odnosno stavke da se europski uhidbeni nalog primjenjuje na djela počinjena nakon 7. kolovoza 2002., taj je zakon popularno nazvan 'Lex Perković'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene